Stanga
Dreapta

Apare o nouă linie de autobuze în Capitală. Pe ce traseu vor circula

Gabriela M Bogdan, 14 ianuarie 2022, Ora 11:04

  • print
  • |
apare-o-noua-linie-de-autobuze-in-capitala-pe-ce-traseu-vor-circula-49985-1.jpg

 

O nouă linie de autobuze AeroBus va face legătura între Aeroportul Henri Coandă şi Piaţa Unirii, potrivit unui comunicat al CJ Ilfov. Linia va fi deservită de zece autobuze ultramoderne care, la interval de 20 de minute, vor parcurge zona metropolitană cu o viteză sporită, dat fiind numărul redus de staţii: Aeroport Henri Coandă Sosiri, Piaţa Presei Libere, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Universitate, Piaţa Unirii.

Autobuzele vor fi vopsite în culori uşor vizibile, pentru a se remarca printre alte vehicule de transport şi aeroportuare, vor fi inscripţionate distinct şi vor oferi un confort sporit călătorilor, atât pentru locurile pe scaune, cât şi spaţiu generos, special delimitat, pentru depozitarea bagajelor.

Accesul va fi facil pentru toate categoriile de călători şi pentru bagaje. Autobuzele vor fi dotate cu sistem info-călători minim bilingv (în română şi engleză), prize usb pentru încărcarea dispozitivelor electronice la fiecare rând de scaune, aer condiţionat, climatizare. Gradul de poluare al noilor autobuze va fi în conformitate cu prevederile "Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călători, în regiunea Bucureşti - Ilfov".

Durata contractului va fi de zece ani, iar operarea acestei linii va fi în sarcina unui operator ales prin procedură competitivă, în baza unui nou contract de delegare a serviciului public de transport.

Înfiinţarea unei noi linii de transport călători a fost aprobată în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti- Ilfov.

 

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:59
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară