Stanga
Dreapta

Prefectul Capitalei Rareș Hopincă, intră în cursa pentru Primaria sectorului 2

Marian Vasile, 12 aprilie 2024, Ora 17:54

  • print
  • |
prefectul-capitalei-rare-hopinca-intra-in-cursa-pentru-primaria-sectorului-2-52167-1.jpg

Dragi bucureșteni,

Misiunea mea în calitate de prefect al Capitalei se încheie aici. Sunt onorat că, timp de aproape 1 an, am servit Bucureștiul din această funcție.

M-am implicat în viața comunității cât am putut de mult și cât am putut de bine. Au fost luni intense, în care mi-am asumat un rol activ în ceea ce privește inițierea și menținerea unui dialog productiv și eficient între cetățeni și instituții și între administrațiile locale de sector și Primăria Generală a Capitalei.

Am fost conectat permanent la realitatea din cartierele orașului, la viața din spatele blocurilor și la problemele cu care se confruntă oamenii în fiecare zi. Am fost proactiv și, de cele mai multe ori, am reușit să găsesc linii de dialog comune spre a rezolva situații și probleme comunitare de interes major.

Am reușit aceste lucruri în primul rând datorită dumneavoastră și a înțelegerii pe care o dovediți că administrația locală eficientă se poate face numai discutând constant unii cu ceilalți.

Las în urmă o serie de proiecte și inițiative importante pentru București și voi fi alături de noul prefect, domnul Mugur Mihai Toader, un profesionist în administrație și un bun cunoscător al problemelor bucureștenilor, dacă va avea nevoie de orice tip de sprijin.

- Am inițiat acțiunile în Justiție pentru recuperarea unei părți din IOR și a Menajeriei Circului, dar și pentru anularea unor autorizații de construire emise ilegal de primarul general, cum este cazul Rahmaninov 2E.

- Am abordat frontal problema consumului de droguri în școli și am venit cu propuneri ferme pentru prevenirea acestui fenomen, cum ar fi începerea dezbaterilor despre testarea elevilor și efectuarea de analize medicale.

- M-am implicat în gestionarea unor conflicte și crize sociale, cum a fost protestul fermierilor și transportatorilor, pentru a proteja bucureștenii și bunul mers al serviciilor publice esențiale din Capitală.

- Am exercitat un control al legalității riguros asupra actelor juridice emise de primăriile din București și am combătut orice tip de abuz administrativ.

- Totodată, m-am implicat in inițiative și proiecte care pot duce la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor, de la marile proiecte de infrastructură, la calitatea locurilor de joacă sau reglementarea utilizării petardelor și artificiilor în perioadele de sărbători.

Vă sunt recunoscător pentru sprijinul și deschiderea cu care ați întâmpinat propunerile și invitațiile la dialog din partea Instituției Prefectului Municipiului București în ultimele luni.

Dar, cum o misiune se încheie, alta începe. Tot pentru comunitate, tot pentru București.

Candidez pentru Primăria Sectorului 2, o misiune care mă responsabilizează și care îmi oferă șansa să-mi pun experiența publică și privată în slujba cetățenilor și a unui sector care, în ultimii 4 ani, a abandonat marile proiecte și i-a neglijat pe oameni.

Vă mulțumesc încă o dată pentru colaborare și vă îndemn să rămâneți la fel de implicați în viața orașului nostru precum ați fost până acum. Doar împreună, autorități și cetățeni, putem face viața oamenilor mai bună.

Cu prețuire și mult respect,

Rareș Hopincă

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară