Stanga
Dreapta

Temperaturi record în următoarea perioadă

Gabriela M Bogdan, 12 aprilie 2024, Ora 10:39

  • print
  • |
temperaturi-record-in-urmatoarea-perioada-1.jpg

România este traversată de un val de aer tropical. Peste doar 3 zile, bucureștenii se vor bucura de prima zi cu temperaturi record – specifice verii. Specialiștii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. 

Temperaturile din luna aprilie sunt cu mult peste media normală a perioadei. Sub influența dominantă a circulației aerului dinspre vest și sud-vest, temperatura medie lunară a aerului înregistrează creșteri anormale față de lunile anterioare. Cele mai recente estimări indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius – cele mai ridicate valori sunt așteptate în partea de vest și sud-vest a țării.

În weekendul  13-14 aprilie, temperaturile în termometre se vor situa între 25-26 de grade Celsius, iar ziua de duminică aduce valori de 30 de grade la umbră. Cele mai scăzute temperaturi sunt așteptate în regiunile nord-estice ale României.


Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în luna aprilie 2024

„Cel puțin până la mijlocul lunii aprilie vorbim de temperaturi cu mult mai mult față de normalul datei din calendar și vorbim, în medie, cu 8°C-10°C față de ceea ce ar fi normal să consemnăm în această perioadă. Cea de-a doua lună de primăvară și în țara noastră să fie caracterizată, cel puțin așa cum arată estimările la acest moment, ca fiind o lună mai caldă decât în mod obișnuit după în martie, cea mai caldă din istorie a măsurătorilor meteorologice. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Meteorologii Accuweather anunță temperaturi neobișnuit de mari în luna aprilie și în Capitală. Începând din acest weekend, maximele din termometre vor ajunge se vor situa în jurul valorilor de 25-28 de grade Celsius – creștere care se va păstra și la începutul săptămânii viitoare. Prognoza meteo actualizată indică faptul că luni, 15 aprilie 2024, gradele în termometre vor urca până la 32 de grade Celsius în București, temperatură caniculară, de vară, nespecifică acestei perioade.

În săptămâna 15-22 aprilie, după această zi caniculară, temperatura aerului va avea o tendință de scădere și treptat se va apropia de normalul termic al perioadei. În a doua jumătate a săptămânii, media temperaturilor maxime vor avea variații, în general, între 15 și 29 de grade Celsius, iar precipitațiile își vor face simțită prezența.

În zonele montane, o masă de aer ce se va extinde va determina scăderea accentuată a valorilor termice, dar și apariția precipitațiilor însemnat cantitativ în toate regiunile. Nu este exclus ca precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Maximele se vor situa între 8-9 grade Celsius și cel mult 16-17 grade. În  partea de nord și de centru, minimele vor fi ușor negative.

 

FOTO: digi24.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:09
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară