Stanga
Dreapta

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania. Mai multe aeroporturi sunt afectate de greva unei companii aeriene

Gabriela M Bogdan, 29 iulie 2022, Ora 11:26

  • print
  • |
mae-a-emis-o-atentionare-de-calatorie-pentru-spania-mai-multe-aeroporturi-sunt-afectate-de-greva-unei-companii-aeriene-50914-1.jpg

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe cale aeriană înspre şi dinspre Regatul Spaniei că mai multe organizaţii sindicale au anunţat prelungirea grevei însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair. Greva va avea loc în fiecare săptămână, de luni până joi, începând cu 8 august şi până pe 7 ianuarie 2023, la cele 10 aeroporturi de pe care compania operează.

Vor fi afectate aeroporturile din Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela şi Ibiza.

În acest context, pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată, precizează MAE.

Ministerul român recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

  • - Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202;
  • - Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853;
  • - Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169;
  • - Consulatul General al Românei la Bilbao: +34 608.956.278;
  • - Consulatul Românei la Castellon de la Plana: +34 677.842.467;
  • - Consulatul Românei la Ciudad Real: +34 609.513.790;
  • - Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474;
  • - Consulatul Almeria: +34 682.733.408.

Ministerul recomandă şi consultarea paginilor de Internet: www.ryanair.com, www.easyjet.com, madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:43
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară