Stanga
Dreapta

Guineea a decis să anuleze participarea la Jocurile Olimpice

Gabriela Mihai, 22 iulie 2021, Ora 11:49

  • print
  • |
guineea-a-decis-sa-anuleze-participarea-la-jocurile-olimpice-48829-1.png

 

Guineea, care urma să trimită o delegaţie de cinci sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a decis să anuleze participarea sa din cauza Covid-19, a anunţat, miercuri, ministrul Sporturilor din această ţară.

O sursă apropiată guvernului de la Conakry a invocat, totodată, şi probleme financiare pentru a justifica renunţarea acestei ţări sărace din Africa de Vest cu două zile înainte de ceremonia de deschidere oficială, programată vineri.
"Din cauza recrudescenţei variantelor de Covid-19, guvernul, preocupat de sănătatea sportivilor săi, a decis cu regret să anuleze participarea Guineei la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a scris ministrul Sporturilor, Sanoussy Bantama Sow, într-o scrisoare adresată preşedintelui Comitetului olimpic din această ţară.

"Dosarul a fost supraevaluat, de aceea ministerul nu poate plăti", a afirmat, sub păstrarea anonimatului, o sursă apropiată guvernului, fără alte detalii.

Presa din Guineea a relatat, la rândul ei, că ar exista probleme legate de prime neplătite.

Guineea, care nu a câştigat nicio medalie în 11 participări la Jocurile Olimpice, urma să-i trimită la Tokyo pe Fatoumata Yarie Camara (lupte libere), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure şi Mamadou Tahirou Bah (nataţie) şi Aissata Deen Conte (atletism, 100 m feminin).

Înaintea Guineei, Coreea de Nord a anunţat, în aprilie, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a-şi "proteja" sportivii de orice risc legat de pandemia de coronavirus.

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:28
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă