Stanga
Dreapta

Românii întorși din Italia refuză să intre în carantină și i-au bruscat pe polițiști.

Claudiu Constantin, 18 martie 2020, Ora 16:22

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47942-1.jpg

Mii de români au reușit să fugă din Italia înainte de închiderea granițelor, contrar tuturor avertismentelor, doar ca să fie blocați în punctele de trecere a frontierei din România. Din păcate, mulți dintre ei mint în declarații și sunt puși pe scandal.

 

Deși au fost rugați atât de autoritățile române, cât și de cele italiene, să nu-și părăsească domiciliul din Italia, mii de români au ajuns cu sute de mașini la vama Nădlac și la vama Cenad. Partea absolut șocantă ține de faptul că mulți dintre ei refuză să intre în carantină, iar alții au mințit în acte. Deși aveau numere de Italia la mașină, au spus că vin din Germania.

 

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți de mai multe ori să apeleze la forțele de ordine pentru a calma persoanele recalcitrante și pentru a-i forța ținerea lor în carantină. Într-un comunicat al Poliției de Frontieră remise marți seară se explică un astfel de scenariu desfășurat în vama Cenad.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-au prezentat la intrarea în ţară 12 cetăţeni români, şase adulţi şi şase minori, care călătoreau în trei autoturisme înmatriculate în Italia. Cu ocazia efectuării formalităţilor, persoanele le-au declarat poliţiştilor de frontieră că vin din localitatea Torino, Italia, şi că doresc să ajungă acasă, în localitatea cărăşeană Bocşa. La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul DSP Timiş le-a adus la cunoştinţă că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, cetăţenii români şi-au modificat declaraţia iniţială, susţinând de această dată că se întorc în ţară din Germania”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră .

 

 

 

Situația în Nădlac este una și mai gravă. Într-unul dintre cele mai populare puncte de trecere a frontierei, peste 20 de oameni au vrut să se ia la bătaie cu polițiștii, decât să intre în carantină, pentru că veneau din Italia.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:51
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară