Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Procurorii au extins cercetările in dosarul lui Chitoiu

Marian Vasile, 23 februarie 2020, Ora 17:40

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47888-1.jpeg BREAKING NEWS

Cercetarea în dosarul accidentului mortal în care a fost implicat Daniel Chițoiu, fost vicepremier și actual secretar general ALDE, a fost extinsă in rem, în această săptămână, și pentru favorizarea făptuitorului, scrie Libertatea. Chițoiu n-a fost audiat la finele lui 2019, fiind internat la Terapie Intensivă, deși imaginile apărute după accident l-au arătat pe secretarul general al ALDE mergând fără probleme alături de polițiști. Imediat după deschiderea dosarului, un denunțător a punctat că internarea la ATI a lui Daniel Chițoiu a îngreunat cercetările oamenilor legii și a tergiversat dosarul. Acesta a dat exemplul lui Șerban Brădișteanu, condamnat pentru că l-a internat pe Adrian Năstase pe secția sa, chiar în ziua în care fostul premier fusese condamnat prima dată de ÎCCJ.

Istoricul cazului

Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. Fostul ministru s-a prezentat, pe 9 ianuarie la Parchetul Tribunalului Argeş, acolo unde se fac cercetări cu privire la accidentul pe care l-ar fi provocat. Chițoiu a venit la Parchet însoțit de avocat și a stat aproximativ 15 minute. La ieșire, el a spus că se supune procedurilor procurorilor. Întrebat dacă vorbea la telefon înainte de impact, Daniel Chițoiu a răspuns negativ. De asemenea, el a fost întrebat și dacă a luat legătura cu membrii familiei care și-a pierdut viața în accident și a răspuns: „Nu!”.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu, în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite, a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Parchetul Tribunalului Argeş, în 30 decembrie conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, pentru efectuarea urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în legătură cu accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti din județul Argeş.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident. La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. (...) În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost externat în 2 ianuarie din Spitalul Floreasca, el ieșind din unitatea medicală fără a fi văzut de jurnaliștii aflați în fața spitalului.

Surse judiciare spun că există suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

 

EDITORIAL

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

 Ce vuiet, ce urlete, ce hăcuieli ar avea loc dacă la guvernare ar fi PSD și ar face măcar jumătate din greșelile criminale pe care le fac wernerii astăzi, instalați lejer la Palatul Victoria! Ce s-ar mai tăvăli susținătorii pe asfalt protestând împotriva lui “Dragnia”, “Vasilica Viorica”, “O ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:43