Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: www.ziarulatak.ro Revelion cu gaze lacrimogene și cocktailuri Molotov

Gheorghe George, 2 ianuarie 2020, Ora 16:31

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47783-1.jpg BREAKING NEWS

Un marș pașnic la Hong Kong, la care au participat zeci de mii de protestatari pro-democrație, s-a transformat în haos după ce poliția a folosit gaze lacrimogene, iar demonstranții au răspuns cu cocktailuri Molotov .

Violențele au izbucnit în timpul unui marș pentru democrație, în mare măsură pașnic, protestatarii făcând presiuni asupra autorităților pentru acordarea de noi concesii.

În districtul Wanchai, unii protestatari au vandalizat o sucursală locală a băncii HSBC. Manifestanții și-au îndreptat furia către respectivul grup bancar pentru că ar fi închis un cont folosit pentru strângerea de fonduri pentru mișcarea de protest. Instituția financiară a negat cu tărie aceste informații.

Polițiști în civil au intervenit cu spray-uri cu piper, iar apoi forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Protestatarii, mulți mascați și îmbrăcați în negru, s-au regrupat și și-au format propria linie, aruncând mai multe cocktailuri Molotov și desfăcând umbrele pentru a se proteja de forțele de ordine.

Marșul pro-democrație este organizat de Frontul pentru drepturile civile ale omului (Civil Human Rights Front, n.red.), un grup care a organizat un număr de marșuri anul trecut, la care au participat milioane de oameni.

Protestele de la Hong Kong au izbucnit în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală.

Demonstrațiile au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari și forțele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera mulțimile de manifestanți.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:35
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară