Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Un spital modular cumpărat de Unifarm cu 3 milioane de euro este nefolosit

Gheorghe George, 18 octombrie 2020, Ora 16:15

  • print
  • |
un-spital-modular-cumparat-de-unifarm-cu-3-milioane-de-euro-este-nefolosit-48284-1.jpg BREAKING NEWS

Un spital modular construit în judeţul Bacău, în care s-au investit 3 milioane de euro, stă nefolosit. Unitatea medicală mobilă, în care compania naţională Unifarm a investit 3 milioane de euro este închisă de 5 luni, de când a fost ridicată. Aceasta ar fi fost cumpărată deşi nu îndeplinea condiţiile cerute, iar Ministerul Sănătăţii nu îi dă avizele de funcţionare.

În tot acest timp, în Bacău, spitalul modular de campanie în care s-au investit 3 milioane de euro stă nefolosit şi îl distruge ploaia. Unele dintre corturile în care ar fi trebuit să fie trataţi pacienţii cu coronavirus s-au prăbuşit deja. Altele stau să cadă ori pe ele bălteşte apă. "Este un spital care până în momentul de faţă nu a funcţionat niciodată şi care, pe româneşte, se dezumflă", a declarat primarul Bacăului, Cosmin Necula.

Spitalul modular a fost ridicat pe stadionul Letea din Bacău acum cinci luni. "Este o mare satisfacţie pentru mine să asist la recepţia unei astfel de unităţi medicale", declară Liviu Miroseanu, prefectul de atunci al judeţului Bacău. Între timp, el a fost schimbat din funcţie, iar unitatea medicală nu a primit niciodată pacienţi. Spitalul a fost achiziţionat din Olanda de către Unifarm, în perioada în care director era Adrian Ionel, trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, acuzat de luare de mită într-un contract de achiziţii de combinezoane şi măşti de protecţie.

"El este în proprietatea Unifarm şi prin urmare deciziile care se iau în legătură cu el le aparţin Unifarm-ului în totalitate. Acest spital a fost implicat într-o procedură de preluare de către IGSU. La un moment dat această procedură a fost stopată pentru că Unifarm-ul nu ar fi îndeplinit toate prevederile din caietul de sarcini asumat iar la momentul de faţă această procedură este reluată", a declarat prefectul judeţului Bacău Gabriel Sorin Ailenei.

"Atât timp cât nu are circuite sau nu îndeplineşte condiţiile nu poate fi folosit. El nu a fost preluat de absolut nimeni. Trebuia să fie achiziţionat de DSU, adus de Unifarm, trebuia să fie achiziţionat de DSU", a declarat Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Spitalul modular din Bacău este compus din 19 corturi. Dacă ar funcţiona, acolo ar putea fi trataţi 56 de oameni.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:23
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară