Stanga
Dreapta

Exclusiv: TUPEU DE PRIMAR . STATUL ROMÂN SĂ EMITĂ UN TIMBRU CU LASZLO TOKES

Laurentiu Ion, 30 noiembrie 2019, Ora 15:56

  • print
  • |
tupeu-de-primar-statul-roman-sa-emita-un-timbru-cu-laszlo-tokes-47727-1.jpg Exclusiv

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul organizaţiei locale a UDMR, consideră că Poşta Română ar trebui să emită un timbru cu Laszlo Tokes, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, care au condus la schimbarea regimului comunist.

Antal Arpad a afirmat că Tokes Laszlo a avut un rol important în aceste evenimente şi a menţionat că va participa la manifestările omagiale dedicate Revoluţiei din 1989, care vor avea loc luna viitoare la Timişoara.

“În ultimii 30 de ani, Tokes Lazlo a fost victima distrugerii imaginii unui om, aşa cum poate fi predat la universitate. Deci, el în 30 de ani a fost stigmatizat, imaginea lui a fost distrusă foarte conştient de anumite forţe, să fim foarte realişti. (…) Dar, într-o ţară normală, Poşta Română ar trebui să scoată în decembrie 2019 timbre cu Laszlo Tokes, pentru că fără Laszlo Tokes nu am fi aici unde suntem acum. Că e bine, că e rău, eu zic că e bine că s-a schimbat regimul, dar nu poţi să negi istoria întotdeauna. Asta e tragedia acestei ţări, a acestui popor, că tot timpul rescriem istoria, o rescriem aşa cum ne place. Nu se poate, pe teren lung nu funcţionează. E ca un balon pe care îl tot umfli şi la un moment dat…”, a declarat, , Antal Arpad.

Acesta a apreciat că societatea românească nu este perfectă, dar cei care au nostalgia perioadei de dinaintea de ’89 şi neagă beneficiile democraţiei greşesc.

Acesta a apreciat că societatea românească nu este perfectă, dar cei care au nostalgia perioadei de dinaintea de ’89 şi neagă beneficiile democraţiei greşesc.

“Eu cred că cei care spun că a fost mai bine înainte de ’89 sunt cei care spun aceste lucruri din perspectiva faptului că le pare rău după tinereţea lor, pentru că evident că în urmă cu 30 de ani erau cu 30 de ani mai tineri. Eu cred că ţara s-a schimbat mult şi s-a schimbat în bine şi nu este un lucru ok să vorbim întotdeauna doar despre lucruri negative. (…) Chiar dacă sunt 1.000 de lucruri negative care se pot spune despre această ţară şi despre toate sistemele care au funcţionat în ultimii 30 de ani, eu cred că nu se poate compara ce trăim astăzi cu ce trăiam înainte de ’89. Deci, eu ştiu că mi-am petrecut copilăria stând la coadă. Copilăria mea a fost să stau la coadă pentru pâine, pentru lapte, pentru hârtie igienică şi aşa mai departe. Aşa mi-am petrecut copilăria. (…) Faţă de ce primesc copiii noştri astăzi nu cred că se poate compara şi nu cred că putem să vorbim că suntem pe aceeaşi lume dacă facem comparaţie între regimul ceauşist din anii ’80 cu ce avem astăzi, acum. (…) Şi atunci au fost unii care au avut de câştigat din regim şi astăzi sunt unii care câştigă din acest regim, între ghilimele, dar, per total, eu cred că nu putem compara azi cu ce a fost înainte de ’89. (…) Să comparăm ’89 cu 2019 mi se pare foarte exagerat”, a mai spus Antal Arpad.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:18
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă