Stanga
Dreapta

Acuzații de viol la AUR. O fată de 17 ani spune că s-a trezit cu dureri și urme de sânge, în hotel

Gabriela M Bogdan, 19 septembrie 2023, Ora 10:58

  • print
  • |
acuzatii-de-viol-la-aur-o-fata-de-17-ani-spune-ca-s-a-trezit-cu-dureri-i-urme-de-sange-in-hotel-51868-1.jpg

 

O adolescentă de 17 ani din Ialomiţa a făcut acuzații de viol după participarea la Şcoala de vară a AUR, organizată pe litoral.

O adolescentă de 17 ani a acuzat că a fost violată la Şcoala de vară a partidului AUR. Poliția din județul Ialomița a deschis o anchetă penală. AUR susține că Poliția nu a constatat nereguli atunci când a venit la o sesizare conform tânăra ar fi consumat singură alcool.

Inspectoratul Județean de Poliție Ialomiţa face cercetări după ce o adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia și a declarat că a fost victima unei infracţiuni de viol.

Acuzațiile au fost aduse după ce minora a participat la Şcoala de vară a AUR, care a început pe 14 septembrie în staţiunea Neptun-Olimp.

Surse din poliție spun pentru Europa Liberă că suspecții sunt doi bărbați de 40 de ani.

Partidul AUR a recunoscut că tânăra a participat la evenimente, dar a negat la solicitarea Europei Libere acuzațiile de viol.

„Singurul incident despre care organizatorii Scolii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate”, spune AUR.

Comunicatul partidului precizează că părinții tinerei au fost alertați „concomitent” de modul în care discuta cu ei la telefon, așa că „au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului”.

„La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface”, mai susține AUR în comunicat.

„În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori, membri AUR Ialomița, care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților”, mai spune partidul condus de George Simion.

Alianța pentru Unirea Românilor mai spune că a pus la dispoziția poliției listele de participanți și imaginile video înregistrate pe camerele hotelului.

Ce spune poliția din Constanța

Polițiștii IPJ Constanţa, care au mers la fața locului, a anunţat printr-un comunicat că au fost sesizaţi în jurul orei 23:30 de către mama fetei de 17 ani că aceasta nu răspunde la telefon, iar poliţiştii au mers la hotel să verifice.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat-o pe minoră în camera hotelului unde era cazată, împreună cu alte două persoane de sex feminin”, spune instituția.

Poliţiştii spun că, la acel moment, fata a afirmat că nu a fost victimei vreunei infracţiuni.

„Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni, în acest sens fiind încheiat proces-verbal. În prezenţa poliţiştilor, aceasta a vorbit, la telefon, cu mama sa, căreia i-a adus la cunoştinţă faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni”, a mai precizat IPJ Constanța.

Din primele cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că tânăra a participat la tabăra de de vară a AUR în perioada 14 - 16 septembrie.

În cursul nopţii, minora spus că a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală și a observat că prezenta urme de sânge.

Fata a mai declarat că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat şi nu doreşte să dea relaţii cu privire la identitatea persoanelor cu care s-a aflat în camera de hotel.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru infracţiunea de viol.

Joi, la Constanţa, a început Şcoala Politică de vară a AUR, unde au loc evenimente precum lansarea Organizaţiilor de Tineret, Studenţi şi Femei ale partidului. De asemenea, vineri s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a partidului.

 

FOTO: comisarul.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară