Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu persoanele sub 20 de ani care au trecut prin COVID-19

Gabriela M Bogdan, 13 august 2021, Ora 11:46

  • print
  • |
ce-se-intampla-cu-persoanele-sub-20-de-ani-care-au-trecut-prin-covid-19-49076-1.jpg BREAKING NEWS

 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, susține faptul că persoanele sub vârsta de 20 de ani, în special persoanele de sex masculin, care au fost infectate cu noul coronavirus, prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta miocardită comparativ cu riscul asociat de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține faptul că autoritățile vor derula o campanie de informare prin intermediul instituțiilor de învățământ, scopul fiind convingerea mai multor persoane de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

„Cred în continuare că tot ce înseamnă acţiuni de informare sunt binevenite şi ar trebui să rămână elementul central al campaniei de comunicare. Tocmai de aceea, în perioada următoare, în a doua jumătate a lunii august, cel puţin pentru perspectiva începerii şcolilor pregătim o campanie de comunicare şi de informare cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratele judeţene şcolare, respectiv fiecare unitate de învăţământ va avea anumite şedinţe cu părinţii, şedinţe online şi va participa un medic. (Miza este – n.r.) vaccinarea persoanelor tinere eligibile, dar nu în ultimul rând, şi poate mai important, vaccinarea părinţilor şi a bunicilor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță: ”Cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin infecţia cu SARS-CoV-2 au un risc de şase ori mai mare de a dezvolta complicaţii cardiace”

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a explicat faptul că există date care arată că persoanele cu vârsta sub 20 de ani, mai ales băieții, sunt expuse unui risc de șase ori mai mare de a face miocardită.

„Copiii ştim foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe. Vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare şi în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicaţii inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic, cu afectare cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin infecţia cu SARS-CoV-2 au un risc de şase ori mai mare de a dezvolta complicaţii cardiace, în speţă miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea. Deci iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Atunci când ne gândim dacă vaccinez sau cu copilul şi decid că nu-l vaccinez de teama să nu facă miocardită este o abordare greşită. De ce? Pentru că prin infecţie, prin trecerea prin boală riscul de afectare e mult mai mare”, a adăugat acesta.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:45
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară