Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Care va fi destinația Spitalului mobil de la Lețcani după ce a fost preluat de ISU Iași

Gabriela Mihai, 21 iulie 2021, Ora 12:07

  • print
  • |
care-va-fi-destinatia-spitalului-mobil-de-la-letcani-dupa-ce-a-fost-preluat-de-isu-ia-i-48809-1.jpg BREAKING NEWS

 

Spitalul modular de la Lețcani, care a costat peste 13 milioane de euro și a stat deschis doar trei luni pentru bolnavii de COVID-19, va fi preluat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Colonelul-șef Ionuț Ciprian Grădinaru spune că acesta va putea fi utilizat în viitor pentru orice tip de urgență medicală.

 Spitalul de la Lețcani, achiziționat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Euronest” cu 13 milioane de euro, finanțare obținută de la Consiliile Județene din Iași și Neamț, a stat mai mult închis decât deschis, după inaugurare, funcționând, de fapt, doar pentru trei luni.

Având probleme cu încălzirea în saloane în timpul perioadei reci, când medicii au reclamat că au fost înregistrate și temperaturi negative în interior, dar și probleme cu evacuarea pacienților în caz de urgență, identificate de ISU Iași, acesta s-a închis în ianuarie „pentru dezinfecție” și nu s-a mai redeschis.

ISU Iași va prelua unitatea medicală, iar Ionuț Ciprian Grădinaru, colonel- șef, a declarat pentru Libertatea că Euronest și-a luat angajamentul că va remedia toate problemele înaintea procesului de predare-primire.

 „Va fi predat către ISU Iași. Inițiativa a fost a noastră de la bun început, de când s-a început caietul de sarcini. Dar nu s-a făcut asta fiindcă cei de la Consiliul Județean au considerat că e mai bine să administreze ei. Noi o să ne ocupăm de tot ce înseamnă mentenanță, iar personalul medical va fi distribuit prin ordin al comandatului acțiunii și nu va mai fi presiunea pe un singur spital, va fi la nivel național / regional”, a explicat Ionuț Ciprian Grădinaru.

Proiectul pentru transferul spitalului va fi aprobat în plenul Consiliului Județean Iași în ședința de miercuri, 21 iulie. Colonelul-șef ISU Iași dă asigurări că, după ce va fi preluat spitalul, acesta va putea fi funcțional „la orice moment de zi sau de noapte”, pentru orice tip de urgență medicală.

Unitatea medicală va rămâne în conservare, în același loc unde se află și astăzi, la ieșirea din Iași spre Lețcani.

 

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:11
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă