Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: TANDEMUL VANGHELIE ŞI FLOREA SE DUC PE GHEAŢĂ .Un patinoar artificial, patine, urși și pinguini de decor în valoare de 30 de milioane de euro

Laurentiu Ion, 12 decembrie 2020, Ora 13:45

  • print
  • |
tandemul-vanghelie-si-florea-se-duc-pe-gheata-un-patinoar-artificial-patine-ur-i-i-pinguini-de-decor-in-valoare-de-30-de-milioane-de-euro-48360-1.jpeg BREAKING NEWS

Societatea Economat Sector 5, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a achiziționat în 2018 un patinoar artificial, patine și obiecte de decor (urși polari și pinguini) de 30 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5. Primăria trebuie să plătească acum aceste facturi.

În 2018, societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați (140.000.000 lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea), urși polari și pinguini – stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/ bucata).

Patinoarul artificial este atât de mare, încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, atât patinoarul, cât și patinele se află într-un depozit situat la marginea Capitalei”, a arătat Primăria Sectorului 5.

 

Interesant că aceste achiziții ale Economat Sector 5 nu apar în SEAP (platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice), nici la anunțuri de atribuire, nici la cumpărări directe.

Economat Sector 5 este condusă de Leonard Petre, unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta a fost consilier local la sectorul 5 și administrator public al sectorului în ultimul mandat al lui Vanghelie, 2012-2016.

Directorul Economat nu a putut fi contactat, însă dacă – după publicarea acestui articol – va dori să își exprime un punct de vedere, îl vom publica de îndată aici.

La începutul anului trecut, directorul Leonard Petre a înființat Partidul Social Democrat Independent, cu o siglă aproape identică cu a PSD. PSDI a participat la alegerile europarlamentare din mai 2019 și se prezintă a fi așa zisul continuator al social democrației lui Titel Petrescu, încă din 1946.

Deși nu apare oficial în conducerea formațiunii, în 2015, odată cu excluderea din PSD, Marian Vanghelia și Mircea Geoană au declarat că își fac partid, cu acest nume. La momentul acela, Oana Niculescu-Mizil, partenera de viață a lui Vanghelie, și Ana Maria Cătănuță, consiliera lui Geoană, au înregistrat la OSIM marca „Partidul Social Democrat Independent”.

Magazinele de stat Economat din Sectorul 5 al Capitalei au fost înființate prin inițiativa Guvernului Năstase în 2001 pentru ”a permite autorităților locale înființarea de unități comerciale care să vândă produse alimentare și nealimentare la un preț cât mai mic”. În sectorul 5 sunt 3 astfel de magazine Economat, în Rahova, Ferentari și Cotroceni.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:30
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară