Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Reguli diferite în privința înmormântărilor “Cavalerul”Arafat face legea în România, după bunul plac

Marian Vasile, 12 decembrie 2020, Ora 13:23

  • print
  • |
reguli-diferite-in-privinta-inmormantarilor-cavalerul-arafat-face-legea-in-romania-dupa-bunul-plac-48354-1.jpg BREAKING NEWS

Reguli diferite în România, în privința înmormântărilor! În zonele carantinate, numărul de persoane ce pot asista la înmormântări diferă de la un județ la altul. La Constanța, Ordinul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, semnat de Raed Arafat, prevede ca maximum 20 de persoane să poată participa la înmormântări. Paradoxal, la Slobozia, jud. Ialomița, printr-un Ordin CJSU, semnat de același Raed Arafat, sunt permise doar 16 persoane la înmormântări.

Din comunicatul transmis ieri de Poliția Capitalei reiese că, la ora actuală, nu există un număr-limită de participanți la slujbele cu caracter privat: înmormântări, cununii, botezuri.

„Cu privire la numărul de persoane ce pot asista la momentul funerar, precizăm :
Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne 1103/17.06.2020, slujbele private sunt organizate în așa fel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane. Este obligatorie purtarea măștii.
Nu se prevede un număr expres de persoane, iar slujba cu caracter privat nu este considerată adunare publică.”, a transmis, joi, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

 Regula nu se aplică și în localitățile sau în zonele carantinate din România.

În astfel de zone, Comitetele Naționale pentru Situații de Urgență au impus un număr maxim de persoane care pot asista la evenimentele religioase.

In zonele carantinate, numărul participanților la înmormântare diferă de la o zonă la alta, chiar dacă Ordinele privind instituirea carantinei sunt semnate de același șef DSU, Raed Arafat.

Autoritățile nu au ajuns la un numitor comun în privința numărului de persoane care pot participa la înmormântări în zonele carantinate.

Așadar, din Ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru localitatea Slobozia aflăm că la înmormântări pot asista cel mult 16 persoane.

Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane”, se precizează în Ordinul semnat de Raed Arafat, la 12 noiembrie 2020. 

Carantina în Slobozia a fost prelungită de către Raed Arafat, cu încă o săptămână. În privința numărului de persoane care pot participa la slujbe  religioase cu caracater privat se face aceeași precizare – maximum 16 persoane.

În mod surprinzător, într-un Ordin semnat tot de Raed Arafat, la Constanța sunt permise la înmormântări 20 de persoane.

Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane”, se arată în Ordinul parafat la 20 noiembrie de același șef DSU.

Carantina instituită în Constanța se prelungește cu încă 14 zile, începând din , 4 decembrie, ora 20:00.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:51
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară