Stanga
Dreapta

Exclusiv: Ciolacu: Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută

Claudiu Constantin, 13 aprilie 2020, Ora 18:05

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47997-1.jpg Exclusiv

 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că prelungirea stării de urgenţă "fără o minimă garanţie" că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic "ar fi o inconştienţă totală". "Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie!", afirmă el.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Ciolacu afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că oamenii şi mediul de afaceri aşteaptă să afle de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern care este perspectiva, întrucât ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi.

"Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de români care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă #fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştienţă totală", spune Ciolacu.

El le cere preşedintelui Iohannis şi Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgenţă să fie însoţită obligatoriu de: transparentizarea informării, deciziilor şi achiziţiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgenţă; Plan de acţiune pe termen scurt şi mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populaţiei, o condiţie obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă şi reluarea activităţilor economice; Măsurile economice şi sociale, pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă şi #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile şi insuficiente, după cum se poate observa!); Proiectele majore de #investiţii pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgenţă pentru a reporni economia; Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgenţă în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei şi asigurarea necesarului de hrană pentru populaţie.

"PSD înţelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În acelaşi timp însă, cred că toţi românii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern. Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie!", mai spune Ciolacu.

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:03
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă