Stanga
Dreapta

Exclusiv: Vioricăi Dăncilă după demisia șefului STS: „Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță”

Bogdan Ionescu, 30 iulie 2019, Ora 09:25

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47348-1.jpg Exclusiv

Premierul Viorica Dăncilă a „salutat” demisia șefului STS, Ionel-Sorinel Vasilca, pe care îl acuză însă de „aroganță”.

Salut demisia șefului STS, pe care, însă, mi-aș fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societății și responsabilitatea față de serviciul pe care l-a condus. Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituției. Este nepermis ca într-o asemenea situație șeful STS să ne vorbească de imagine”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

În postarea de pe pagina sa, Dăncilă îi atacă pe Klaus Iohannis și pe Dan Barna. Ea spune că președintele ar fi trebuit să-l demită pe Vasilca, dar că acesta nu a avut nicio reacție. Despre șeful USR spune că a avut o reacție „heirupistă” și „plină de amatorism” în legătura cu acest caz.

Deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor și rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară și vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul”, a spus Dăncilă.

Reacția Vioricăi Dăncilă vine după ce Ionel-Sorinel Vasilca a demisionat din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), luni dimineață. Demisia a fost anunțată printr-un comunicat de presă și vine după ce serviciul pe care l-a condus a fost acuzat că nu a localizat zona în care se afla Alexandra Măceșanu, adolescenta ucisă la Caracal.

Vasilca a arătat, în comunicat, că „demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, nu pentru că ar avea vreo „vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS”.

Klaus Iohannis a anunțat că a primit demisia Ionel Ionel-Sorinel Vasilca. „În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară