Stanga
Dreapta

Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu, audiaţi de Olguţa Vasilescu pentru votul din 26 mai

Claudiu Constantin, 8 iulie 2019, Ora 19:23

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47193-1.jpg

 

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea posibilelor fraude la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai a stabilit, luni, lista instituţiilor ai căror reprezentanţi vor fi chemaţi la audieri. Pe listă se află şi ministrul de Interne, Carmen Dan şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Cei doi miniştri vor fi audiaţi marţi de membrii comisiei. Preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că vor fi solicitate de către comisie pentru audieri următoarele instituţii: Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, dar şi alte autorităţi publice centrale şi locale care pot furniza date privind modul în care s-a organizat şi desfăşurat scrutinul din 26 mai.

Reprezentanţii opoziţiei au cerut în cadrul comisiei să se analizeze şi neregulile privind votul din diaspora şi faptul că nu s-a putut exercita votul de către românii din afara ţării şi nici nu s-a prelungit programul de votare în secţiile unde erau cozi, însă propunerile au fost respinse.

Luni sunt audiaţi politologul Ionuţ Apahideanu şi matematicianul Dan Şelaru, care au sesizat, în mediul online, posibile nereguli cu privire la listele suplimentare. Marţi, la ora 10 va fi audiat ministrul de Interne, Carmen Dan, urmând ca la ora 11:30 să vină la audieri şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:04
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară