Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ucraina şi Rusia se pregătesc pentru următoarea rundă de negocieri pentru pace

Gabriela M Bogdan, 14 martie 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
ucraina-si-rusia-se-pregatesc-pentru-urmatoarea-runda-de-negocieri-pentru-pace-50340-1.jpg BREAKING NEWS

 

David Arakhamiya, membru al delegației ucrainene, a declarat pentru site-ul de știri Strana, că o nouă rundă de discuții între delegația rusă și cea ucraineană va începe luni dimineață în format on-line.

 

Reprezentanții delegațiilor ucrainene și ruse trebuie să cadă de acord asupra unei întâlniri între președinții celor două țări în timpul discuțiilor viitoare, a declarat luni președintele ucrainean Vladimir Zelensky.

„Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre negociază zilnic în format on-line”, a spus președintele Zelensky. „Delegația noastră are sarcina clară de a face tot posibilul pentru organizarea ședinței prezidențiale, ceea ce, sunt sigur, este anticipat de toată lumea. Trebuie să înțeleagă că este o poveste complicată, precum și un drum dur, dar extrem de necesar. ."

„Scopul nostru este ca în cursul acestei lupte și al acestui proces dificil de negociere Ucraina să obțină rezultatul necesar, care este necesar pentru noi toți, pentru pace și securitate, pentru ca noi să avem garanții normale și eficiente”.

David Arakhamiya, un membru al delegației ucrainene, a declarat pentru site-ul de știri Strana mai devreme în cursul zilei că o nouă rundă de discuții între delegațiile ruse și ucrainene va începe luni dimineață în format on-line. Potrivit acestuia, „[14 martie] discuțiile vor avea loc prin conexiune video începând cu ora 10:30”, dar nu a specificat fusul orar.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat pentru TASS la sfârșitul săptămânii trecute că va avea o nouă rundă de discuții între Moscova și Kiev, în format on-line, luni. Peskov a mai spus că delegația Rusiei la discuțiile on-line cu Ucraina va fi condusă de consilierul prezidențial rus Vladimir Medinsky, la fel ca în rundele anterioare de discuții.

Prima rundă de discuții ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel din Belarus pe 28 februarie. Discuțiile au durat cinci ore.

A doua rundă de negocieri a avut loc pe 3 martie la Belovezhskaya Pushcha, în Belarus. Discuțiile au condus la un acord de deschidere a coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor.

Delegațiile s-au întâlnit pentru a treia rundă de discuții pe 7 martie, în regiunea Brest, tot în Belarus. Pe 10 martie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba, în marja unui forum diplomatic din Antalya din Turcia.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete în cadrul unei ceremonii la Kremlin de recunoaștere a Republicii Populare Donețk (RPD) și a Republicii Populare Lugansk (LPR). Putin sa întâlnit cu liderul RDP Denis Pushilin și liderul LPR Leonid Pasechnik și a semnat cu aceștia tratate de prietenie, cooperare și ajutor reciproc între Rusia și ambele republici.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:37
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară