Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Putin ironizează Occidentul pentru politica sa climatică

Gabriela M Bogdan, 20 iulie 2022, Ora 11:12

  • print
  • |
putin-ironizeaza-occidentul-pentru-politica-sa-climatica-50875-1.jpg BREAKING NEWS

Vladimir Putin a dat asigurări marţi că gigantul din domeniul gazelor Gazprom îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile faţă de partenerii săi, într-un moment în care livrările către Europa scad în plin conflict în Ucraina.

„Gazprom şi-a îndeplinit, continuă să-şi îndeplinească şi îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile, dacă cineva are nevoie de el”, a afirmat liderul de la Kremlin într-o conferinţă de presă după discuţiile de la Teheran.

„Nu există nicio îndoială că partenerii noştri dau vina sau încearcă să dea vina pe Rusia şi Gazprom pentru toate greşelile lor”, a adăugat Vladimir Putin.

De asemenea, liderul rus a ironizat Occidentul pentru că a încercat să-şi reducă dependenţa de combustibilii fosili şi să treacă la energia verde. „Sunt mari experţi (occidentalii - n.red.) în domeniul relaţiilor neconvenţionale, iar în domeniul energiei, au decis să se bazeze şi pe tipuri de energie netradițională- soarele şi vântul. Ei înşişi închid totul şi apoi caută pe cineva pe care să dea vina - ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist”, a afirmat Vladimir Putin.

Putin a repetat ceea ce a spus luna trecută despre politica energetică a UE, spunând că blocul comunitar a petrecut ultimul deceniu fiind ignorant cu sectorul de „energie tradițională” (care presupune cărbune, petrol, gaz și energie nucleară). „Așa că a decis (UE - n.red.) să investească în proiectele „verzi” precum eolian și solar. Iarna a fost lungă. Nu era vânt. Asta e tot”, a adăugat Putin, subliniind că „acum se vede rezultatul”. 

„Gazprom este gata să pompeze atât cât este necesar”, a continuat Putin, indicând că occidentalii sunt în dificultate pentru că au impus sancţiuni împotriva Moscovei şi au „închis” canalele de livrare a hidrocarburilor.

Totodată, Putin a transmis că fluxul de gaze naturale rusești către clienții europeni a scăzut din vina Occidentului și a avertizat că ar putea continua să scadă.

Declarația lui Putin a intensificat și mai mult presiunea asupra Uniunii Europene, care se teme că Rusia ar putea întrerupe gazul pentru a intensifica criza economică din Europa în timpul iernii.

Vorbind cu reporterii ruși la Teheran, unde a participat la discuțiile cu liderii Iranului și Turciei, Putin a mai spus că cantitatea de gaz pompată prin conducta Nord Stream 1 către Germania va scădea și mai mult de la 60 de milioane la 30 de milioane de metri cubi pe zi (aproximativ o cincime din capacitatea sa), dacă o turbină nu este înlocuită rapid.

Liderul rus a avertizat, de asemenea, Occidentul că planul său de a limita prețurile petrolului rusesc, ca parte a sancțiunilor sale asupra Ucrainei, va destabiliza piața mondială a petrolului și va determina creșterea prețurilor.

Gazprom a redus livrările de gaze prin Nord Stream 1 cu 60% în ultimele săptămâni, invocând absenţa unei turbine Siemens aflate în mentenanţă în Canada.

Această decizie a fost denunţată drept  „politică” de guvernul german, considerând-o motivată de dorinţa de a exercita presiuni asupra occidentalilor în conflictul din Ucraina.

Marţi, Vladimir Putin a afirmat că Gazprom nu a primit încă „documentele oficiale” pentru a aduce turbina din Canada.

Gigantul rus din domeniul gazelor Gazprom a invocat „forţa majoră” pentru a se exonera de responsabilitatea pentru reducerile masive ale aprovizionării cu gaz către Europa.

Livrările de gaze ruseşti prin conducta Nord Stream 1 ar urma să fie reluate, joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă care au fost programate pentru zece zile, au declarat marţi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

A invoca „stare de forţă majoră” eliberează o companie de obligaţiile sale contractuale prin exonerarea acesteia de orice răspundere juridică.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:07
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară