Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro- Europa, Nicolae Păun dă în judecată INS

Marian Vasile, 10 februarie 2023, Ora 12:14

  • print
  • |
presedintele-asociatiei-partida-romilor-pro-europa-nicolae-paun-da-in-judecata-ins-51447-1.jpg BREAKING NEWS

Partida Romilor Pro-Europa va da în judecată conducerea Institutului Național de Statistică considerând că angajații instituţiei nu au efectuat corect recenzarea romilor din ţara noastră.

Conform datelor publicate  de Institutul Național de Statistică, au fost înregistrați doar 569.500 de romi la ultimul recensământ, cu aproximativ 52.000 de romi mai puțini decât în 2011.

\Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, afirmă că peste 300.000 de romi nu au fost recenzați anul acesta. Cifra este rezultată de numărătoarea paralelă făcută de către membrii APRPE.

„Rezultatele recensământului în ceea ce privește populația romă din România sunt eronate, inexacte. Asta deoarece recenzorii de la INS nu au recenzat toate comunitățile de romi din România.

În perioada recensământului, colegii mei din teritoriu mi-au atras atenția asupra faptului că recenzorii refuză să intre în comunități, să recenzeze romii. Am propus conducerii INS să colaborăm, în sensul să-i ajutăm pe recenzori să meargă la fiecare familie de romi în parte, dar am fost refuzați.

Am spus încă din perioada recenzării că datele vor fi inexacte, după ce mi-au fost semnalate aceste nereguli, dar conducerea INS nu a luat nicio măsură.

Prin urmare,  voi contesta în instanță rezultatele recensământului, deoarece sunt eronate, nu reflectă situația reală, numărul adevărat al romilor care trăiesc în România. Repet: zeci de comunități de romi din România au cerut să fie recenzate, au dorit să-și asume apartenența etnică, dar recenzorii INS nu au vrut să-i recenzeze”, a declarat Nicolae Păun, președintele APRPE.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:42
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară