Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Premierul Cîțu, a mers în zonele inundate din Alba

Gabriela M Bogdan, 19 iulie 2021, Ora 12:35

  • print
  • |
premierul-citu-a-mers-in-zonele-inundate-din-alba-48777-1.png BREAKING NEWS

Premierul Florin Cîțu, ministrul de interne Lucian Bode și ministrul apărării Nicolae Ciucă au ajuns duminică la prânz în județul Alba, în zonele grav afectate de inundațiile de vineri. Sunt peste 120 de case afectate și aproape 300 de cetățeni evacuați, a afirmat Bode la Antena3. „După ce primim raportul de evaluare, oamenii vor primi susţinere financiară”, a transmis și șeful Executivului. Premierul Florin Cîțu şi-a anulat participarea programată la conferinţa de alegeri a PNL Maramureş, mergând în schimb în zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba.

„Am creat cadrul legal, acum cred că o lună şi ceva, prin care să putem să dăm ajutoare fără să mai avem nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că, după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor începe să primească susţinere financiară”, a declarat Florin Cîţu, aflat în localitatea Ocoliș din județul Alba.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, șeful Executivului a precizat că „rog cetățenii din localitățile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectați”.

Ministrul Bode: „Necazul care s-a abătut trebuie să găsească urgent răspuns la Guvern”

 Ministrul de interne Lucian Bode a spus că un asemenea dezastru, precum cel din județul Alba, a mai văzut în urmă cu mulţi ani, la Botoşani, când era parlamentar de Sălaj.

 „Ce este foarte important este că nu avem victime. Sigur, sunt pagube materiale însemnate, dar unul dintre motivele pentru care noi suntem astăzi aici şi echipele de evaluare sunt în teren este acela de a asigura cetăţenii din aceste localităţi încercate că vor primi de urgenţă ajutorul necesar”, a afirmat Lucian Bode.

 „Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă şi necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste aceste 13 localităţi, din care patru grav afectate, trebuie să găsească un răspuns urgent la Guvern”, a adăugat ministrul.

 

Premierul Florin Cîțu a transmis sâmbătă, pe Facebook, că a fost „permanent informat” de ministrul de interne Lucian Bode şi de şeful DSU Raed Arafat asupra situației şi că așteaptă de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, apoi Guvernul va ajuta cu tot ce este necesar.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară