Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Președintele Germaniei, umilit de Ucraina din cauza legăturilor cu Rusia: “Zelenski a refuzat vizita lui Steinmeier la Kiev”

Gabriela M Bogdan, 14 aprilie 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
pre-edintele-germaniei-umilit-de-ucraina-din-cauza-legaturilor-cu-rusia-zelenski-a-refuzat-vizita-lui-steinmeier-la-kiev-50532-1.jpg BREAKING NEWS

 

Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei, a refuzat vizita omologului său din Germania la Kiev. Neamțul și-a exprimat regretul, precizând că și-ar fi dorit să trimită, alături de alți șefi de stat, “un semnal de solidaritate europeană comună” cu țara invadată de Rusia.

De-a lungul timpului, Walter Steinmeier a fost criticat aspru pentru relațiile cu Rusia. Zilele trecute, a anunțat că ar vrea să se deplaseze în Ucraina împreună cu președinții Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei, însă i s-a transmis că vizita lui nu este binevenită la Kiev.

Eram pregătit să merg, dar se pare, şi a trebuit să iau act, că prezenţa mea la Kiev nu este dorită. Vizita avea scopul de a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană comună cu Ucraina”, a anunțat Walter Steinmeier.

Cotidianul Bild a relatat primul despre acest incident, citând un diplomat ucrainean: “Ştim cu toţii despre relaţiile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia… Nu este binevenit pentru moment la Kiev. Vom vedea dacă asta se va schimba”.

Volodomir Zelenski, în război cu președintele Ucrainei. “Clar, a fost o greșeală”

În ultimele două săptămâni, Walter Steinmeier, la fel ca Angela Merkel, a fost criticat pentru lipsa lui de fermitate în fața Rusiei. Acesta chiar a recunoscut, la începutul lunii aprilie, că a comis o eroare fiind de acord cu construcția gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania.

Adeziunea mea faţă de Nord Stream 2 a fost clar o greşeală. Ne agăţam de poduri în care Rusia nu mai credea şi împotriva cărora partenerii noştri ne-au avertizat”, a precizat preşedintele Germaniei.

Walter Steinmeier se baza pe faptul că “Vladimir Putin nu va accepta ruina economică, politică şi morală a ţării sale de dragul nebuniei sale imperiale”.

Dar la fel ca alţii, am greşit”, a concluzionat el.

„Aceste crime trebuie să fie documentate și elucidate”

Totuși, în cadrul unei conferințe de presă, Walter Steinmeier a denunţat “crimele de război ruse” comise în Ucraina.

Aceste crime trebuie să fie documentate şi elucidate. Atât autorii, cât şi cei responsabili din punct de vedere politic trebuie să fie traşi la răspundere”, a insistat preşedintele german.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:05
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară