Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Liderul PNL, Alexandru Muraru propune legalizarea radarelor fixe în localități pentru „calmarea traficului și siguranță în trafic”

Gabriela M Bogdan, 28 iunie 2022, Ora 11:10

  • print
  • |
liderul-pnl-alexandru-muraru-propune-legalizarea-radarelor-fixe-in-localitati-pentru-calmarea-traficului-i-siguranta-in-trafic-50820-1.jpg BREAKING NEWS

 

Liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru propune legalizarea radarelor fixe în localități pentru „calmarea traficului și siguranță în trafic”. „Avem nevoie de întărirea legislației”, scrie acesta pe Facebook, după tragedia de la Iași, în urma căreia patru angajaţi ai primăriei Iași au fost omorâți de o șoferiță în timp ce efectuau lucrări în timpul nopții.

Alexandru Muraru: „Tragicul accident în care au murit 4 angajaţi ai societăţii Citadin din subordinea Primăriei Municipiului Iași în timp ce efectuau lucrări în timpul nopții de o șoferiță care se deplasa cu viteză prin oraș confirmă, încă o dată, că viteza mare cu care șoferii circula în orașele României este o realitate pe care trebuie să o combatem cu măsuri legislative ferme.

Avem nevoie de întărirea legislației în sensul introducerii de măsuri de calmare a traficului, de creștere a sentimentului de siguranță în trafic. O soluție este legalizarea radarelor fixe.

În anul 2016 s-a stopat utilizarea ultimului radar fix de pe drumurile din România, proces care începuse încă din 2009. Prima tentativă de monitorizare video a circulației rutiere în țara noastră a eșuat din mai multe motive, cel mai important fiind lipsa unui cadru legal de funcționare, motiv pentru care mult amenzi au fost anulate de către instanțe.

De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea si Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anulat în justiţie unele contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu au respectat procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Accidentul din Iași a avut loc în Păcurari, o zonă unde, mai ales pe timpul nopții se circulă cu viteză foarte mare.

Consider că sistemele video de monitorizare ar trebui să fie instalate cu prioritate în așa-numitele „puncte negre”, cum este Șos. Păcurari din Municipiul Iași sau Șoseaua Nicolina, adică zonele de drum în care au loc multe accidente rutiere.

În toate țările din lume, instalarea radarelor fixe a condus la scăderea numărului de accidente și creșterea siguranței în trafic.

Împreună cu Ministrul de Interne, Lucian Bode vom identifica soluțiile pentru a schimba legislația astfel încât să existe cadru legal pentru instalarea radarelor fixe în orașe”.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară