Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Klaus Iohannis va participa la Summitul care va decide soarta Europei

Gabriela M Bogdan, 22 iunie 2022, Ora 11:32

  • print
  • |
klaus-iohannis-va-participa-la-summitul-care-va-decide-soarta-europei-50819-1.jpg BREAKING NEWS

 

Președintele Klaus Iohannis, va participa, în perioada 23-24 iunie, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest, Consiliului European și Summitului Euro în format extins. În cadrul Consiliului European, președintele Charles Michel va cere un vot pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE.

 

”Reuniunea liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest va constitui o oportunitate de reafirmare, în actualul context geopolitic, a sprijinului liderilor Uniunii Europene pentru ancorarea europeană a Balcanilor de Vest și pentru avansarea și consolidarea procesului de extindere în baza criteriilor stabilite. Totodată, reuniunea va fi dedicată unui schimb de vederi cu partenerii din regiune pentru identificarea modalităților concrete de stimulare a proceselor de reformă și de întărire a cooperării în domenii cheie de interes comun, cu scopul consolidării rezilienței.

Agenda reuniunii Consiliului European, care se va desfășura în perioada 23-24 iunie, va include o dezbatere strategică privind definirea relațiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiați din Europa, situația din Ucraina, din perspectiva evoluțiilor de securitate și a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie 2022, a Opiniilor Comisiei Europene, precum și rezultatele Conferinței privind viitorul Europei și etapele următoare.

În cadrul Summitului Euro în format extins vor fi abordate situația economică din Uniune și evoluțiile în ceea ce privește Uniunea Bancară și piețele de capital.”,  arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:29
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară