Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Din cauza războiului din Ucraina, prețul gazelor naturale a explodat în Europa

Gabriela M Bogdan, 3 martie 2022, Ora 12:26

  • print
  • |
din-cauza-razboiului-din-ucraina-pretul-gazelor-naturale-a-explodat-in-europa-50278-1.jpg BREAKING NEWS

 

Din cauza războiului din Ucraina, prețul gazelor naturale a explodat în Europa. Cât vor veni facturile este problema care îi macină cel mai mult pe români în actualul context.

Pe fondul îngrijorărilor comercianților că aprovizionarea cu gaze naturale ar putea fi întreruptă din cauza războiului din Ucraina, prețul gazelor naturale a atins, miercuri, un nivel record în Europa.

Astfel, contractele futures de referință au ajuns la 194 de euro (215 dolari) pe megawatt/oră. Creșterea este de 60% față de marți și mai mult decât dublu față de nivelul care s-a înregistrat pe 25 februarie.

Totuși, pentru moment, fluxurile de conducte rusești către Europa continuă să funcționeze normal, potrivit lui Alex Froley, analist de piață la Independent Commodity Intelligence Services.

Însă există “multă incertitudine și îngrijorare cu privire la modul în care s-ar putea schimba lucrurile”, potrivit analistului.

Prețul gazelor a explodat. România ar putea să aibă de suferit

Alex Froley a mai subliniat că transporturile de gaze naturale lichefiate din Rusia, care reprezintă între 3% și 4% din aprovizionarea cu gaze a țării, ar putea fi perturbat după ce Marea Britanie a interzis accesul în porturile sale a navelor deținute și controlate de Rusia.

“Comercianții ar putea fi îngrijorați dacă Europa continentală introduce o interdicție similară pentru navele rusești”, a spus el.

Din 2019, Uniunea Europeană a importat peste 40% din gazele naturale din Rusia. Situația din prezent va afecta, clar, și România, iar facturile este posibil să crească.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară