Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Deputatul, Vlad Popescu Piedone: “Tranziția către surse de energie regenerabile este importantă”

Gabriela M Bogdan, 22 martie 2022, Ora 13:47

  • print
  • |
deputatul-vlad-popescu-piedone-tranzitia-catre-surse-de-energie-regenerabile-este-importanta-50408-1.jpg BREAKING NEWS

 

Tranziția către surse de energie regenerabile este importantă, afirmă deputatul PUSL Vlad Popescu Piedone, dar cel puțin la fel de importantă este securitatea energetică a României.
„Am participat zilele acestea, alături de alți colegi din Parlamentul României, la o serie de întâlniri cu mai mulți factori de decizie din Landul Baden-Würtenterg (Germania), subiectul principal fiind producția de energie din surse regenerabile. La Stuttgart, la întâlnirea cu Dr. Andreas Baumann, secretarul de stat din Ministerul Energiei și al Schimbărilor Climatice am subliniat faptul că suntem conștienți cât de important este să facem tranziția către producerea de energie electrica din surse regenerabile, dar am afirmat că este cel puțin la fel de important să asigurăm securitatea energetică a fiecăreia dintre țările noastre. Le-am reamintit celor prezenți că România și-a atins ținta vizavi de energiile regenerabile, dar, cu toate acestea am transmis intenția fermă a autorităților române de a sprijini orice investiție în acest domeniu extrem de important.
Am fost prezent de asemenea la o întâlnire foarte utilă organizată de Camera de Comerț și Industrie din Ulm unde s-a discutat despre eficiența producerii de energii regenerabile având la bază hidrogenul-tehnologii, eficiență, provocări.
In noile proiecte implementate, producerea electricității din hidrogen nu produce emisii de carbon. Acesta este motivul pentru care hidrogenul este considerat un purtător de energie ideal, prietenos cu mediul – o oportunitate pentru a ne redefini viitorul. Un avantaj major al hidrogenului este faptul ca permite crearea unei infrastructuri energetice locale. Astfel, fiecare țară poate fi complet autonomă din punct de vedere energetic, fără să aibă nevoie de furnizori externi de energie electrică. În acest fel generațiile viitoare se vor putea bucura de securitatea energetică”, spune Vlad Popescu Piedone.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară