Stanga
Dreapta

Crimele legionarilor

Claudiu Constantin, 2 iulie 2022, Ora 20:30

  • print
  • |
crimele-legionarilor-50850-1.jpg

 

1- La sfîrşitul luni octombrie 1924 – Corneliu Zelea Codreanu – îmbrăcat în albul lui costum naţional cu broderii, l-a asasinat el însuşi pe prefectul Manciu.

2- Pe 29 decembrie 1933, seara, Ion Duca – prim-ministru liberal a fost împuşcat de la mică distanţă în gara Sinaia de un comando de trei legionari, condus de Niki Constantinescu, în vîrstă de 29 de ani, absolvent al Academiei Române de Înalte Studii Comerciale, funcţionar la compania de transport public din Bucureşti, şi care provenea dintre militanţii aleşi ai primei perioade a Legiunii. Ceilalţi doi erau Iancu Caranica şi Doru Belimacea, studenţi macedoneni.

3- În luna iulie 1936, o echipă de zece legionari, studenţi la Teologie, l-au asasinat pe Mihail Stelescu în spitalul în care aştepta să fie operat de apendicită. Au tras în total 120 de gloanţe împotriva victimei şi apoi, pe acelaşi pat, au ciopîrţit cadavrul cu topoarele etc.

4- La 21 septembrie 1939 – un grup de prahoveni legionari l-au asasinat pe prim-ministru Armand Călinescu în centrul capitalei Bucureşti.

5- În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 1940 legionari au masacrat 64 de deţinuţi politici din închisoarea Jilava.

6- În dimineaţa zilei de 27 noiembrie 1940 au fost răpiţi de legionari şi asasinaţi Nicolae Iorga şi economistul şi omul politic ţărănist, Virgil Madgearu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:28
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară