Stanga
Dreapta

Agentia Nationala pentru Romi Comunicat

Claudiu Constantin, 23 martie 2022, Ora 11:41

  • print
  • |
agentia-nationala-pentru-romi-comunicat-50412-1.jpg

 

Președintele ANR, Iulian Paraschiv, a participat la prima Reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementarii strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023, organizată de Cancelaria Prim-Ministrului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, la Sala Transilvania - Palatul Victoria.

 

Agenția Națională pentru Romi face parte din acest Comitet interministerial, alături de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România " Elie Wiesel", Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Cancelaria Prim-Ministrului.

Prima reuniune a Comitetului a avut următoarele puncte pe agenda:

 

(i) Prezentarea proiectului de Regulament de organizare și funcționare a Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

(ii) Informări cu privire la demersurile întreprinse până în prezent pentru implementarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

Președintele Paraschiv a prezentat stadiul acțiunilor întreprinse de ANR în colaborare cu SGG și alte instituții, în conformitate cu responsabilitățile asumate în cadrul Strategiei. Totodată, a subliniat faptul minoritatea romilor este încă supusă discursului instigator la ură și riscurilor de excluziune socială, de aceea sunt importante eforturile conjugate ale membrilor Comitetului Interministerial.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară