Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: A „dispărut” ministrul Muncii

Gabriela M Bogdan, 22 februarie 2023, Ora 12:00

  • print
  • |
a-disparut-ministrul-muncii-51481-1.jpg BREAKING NEWS

Ministrul Muncii, Marius Budăi, se confruntă cu acuzații extrem de grave. El este acuzat că s-a îmbătat la reuniunile de partid și în miezul nopții a început să-și sune colegele cu propuneri indecente.

Dinspre tabăra PSD s-a lăsat o liniște adâncă, tăcere pe care o păstrează și ministrul Muncii. În ciuda unui scandal uriaș, reacțiile au fost foarte puține și mai mult forțate de întrebări ale jurnaliștilor.

Conform surselor noastre, Marius Budăi a ”dispărut” total de pe radar. De la începutul scandalului nu mai trece nici pe la Minister, nici pe la Parlament.

Absența a fost remarcată de colegii de partid, dar și de către parlamentari. Tot acest episod vine în contextul în care, în Parlament, se dezbate proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, iar parlamentarii ar fi dorit să aibă o comunicare coordonată cu Ministerul Muncii.

Reacția lui Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD) şi nu vede „care e cazul”, în contextul relatărilor în spaţiul public potrivit cărora ministrul Muncii ar fi făcut propuneri indecente unor colege din PSD, după ce a consumat alcool.

  • „Nu, nu am avut această discuţie. Nu cunosc. Mă întrebaţi dacă domnul Budăi a dat un telefon unei colege de partid la 02.00 noaptea? Unde este cazul excepţional? Nu, care este cazul că nu înţeleg. Întrebaţi-l pe domnul Budăi. Nu am aceste detalii. Presupun că domnul Budăi vă poate răspunde foarte exact. Eu am avut o discuţie cu domnul Budăi şi m-am lămurit. Părerea mea este că nu văd care este cazul. Aveţi dovezi în acest sens, aveţi ceva detaliat sau aveţi o vendetă personală cu domnul Budăi? Vă rog frumos, când aveţi ceva concret”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni la Parlament dacă i-a recomandat lui Marius Budăi să nu mai bea alcool.

Reacția lui Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la ancheta de presă în care se arată faptul că ministrul Muncii, Marius Budăi, s-ar fi îmbătat, iar ulterior a sunat mai multe colege de partid cu propuneri indecente.

Ciucă a spus că n-a apucat să discute cu Marius Budăi motivând că ministrul nu a fost în București.

  • ”Nu am reușit să discut cu domnul ministru, nu a fost în București până acum. Voi discuta cu dumnealui. Nu am citit articolele din presă”, a spus Ciucă.

Contextul întregului scandal

Libertatea scrie că Marius Budăi a provocat două episoade care au alertat PSD, partidul său. Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool.

La finalul lunii august 2022, la Olimp, PSD a organizat mai multe evenimente pentru a pregăti sesiunea parlamentară din toamna lui 2022. Invitați erau toți senatorii și deputații, miniștrii și conducerea PSD. Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid. Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare.

Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari. Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut.

„Momentul a fost jenant, Budăi încerca să fie macho man, iar deputata era cu soțul ei în cameră. Nu era pentru prima dată când avea un astfel de comportament, mai ales când bea, dar aici s-a trezit că dă peste un bărbat. Deputata nu avea nicio vină, totul a fost extrem de delicat”, a povestit un membru PSD care a fost prezent în momentul confruntării dintre soțul deputatei și Marius Budăi.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:16
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară