Stanga
Dreapta

Exclusiv: DNA cere mai multă pușcărie pentru Dragnea

Bogdan Ionescu, 17 iulie 2019, Ora 18:05

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47253-1.jpg Exclusiv

Tribunalul Teleorman a stabilit data de 13 august ca termen pentru judecarea cererii DNA de redeschidere a părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading, Aceasta din urmă este firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea, potrivit portalului instanţelor.

Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanța care a mai respins o dată cererea procurorilor de redeschidere.

Instanţa supremă a constatat că nu mai este competentă întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar. Pe 29 mai s-a publicat în Monitorul Oficial vacantarea funcției de președinte al Camerei Deputaților ca urmare a condamnării și arestării lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

DNA a cerut redeschiderea acestei bucăți și anul trecut, dar Tribunalul Teleorman a respins cererea.

 

În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.

Ancheta care trenează de aproape doi ani ar fi aproape finalizată, iar procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum ar aștepta acum și decizia Tribunalului Teleorman.

Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară