Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Localitatea Floreşti, Prahova – S.R.L.-ul soţilor Simona şi Eugen David

Gheorghe George, 26 octombrie 2022, Ora 15:17

  • print
  • |
localitatea-floresti-prahova-s-r-l-ul-sotilor-simona-si-eugen-david-51215-1.jpg BREAKING NEWS

Primăria localităţii Floreşti din judeţul Prahova este administrat de aproape două decenii de soţii liberali Simona şi Eugen David. Simona, fost consilier şi primar la primul mandat după alegerile din septembrie 2020 şi Eugen David care a renunţat să mai candideze după patru mandate şi probleme mari cu legea.

Locuitorii localităţii Floreşti, printr-o sesizare adresată redacţiei noastre, îşi arată nemulţumirea de faptul că localitatea a devenit SRL-ul acestei familii. Pe lângă faptul că s-au îmbogăţit fabulos, în decursul celor 16 ani, acum controlează şi toate instituţiile de pe raza comunei, numindu-şi rudele în funcţii cheie. Primăria Floreşti este condusă de 18 ani de această familie David. Toţi angajaţii Primăriei, ai Poliţiei Locale, ai spitalelor din zonă sunt la comanda lor.

Mobilă de lux şi fotoliu pentru primăriţă

La două zile după validarea mandatului, prima problemă a primăriţei Simona David a fost că, printr-o achiziţie directă, să doteze primăria cu mobilier în valoare de 131.732 lei, fără TVA, pentru birouri curbate, birouri normale, comode, dulap cu frigider încorporat, dulapuri cu uşi glisante, scaune şi bineînţeles fotoliu să stea comod la birou. Piesele de rezistenţă, cu care se laudă funcţionarii loiali acesteia, sunt 30 de scaune din piele, cu braţe din lemn şi diferite funcţii de masaj, care au costat 35.100 de lei, fără TVA.

Primar Simona David:

‘’Oamenii să spună ce vor, mortul e de vină.’’

În luna iulie 2022, Dan Lazăr, localnic în vârstă de 55 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un şanţ săpat de o firmă care făcea lucrări de canalizare în localitate.

Tragedia s-a petrecut în jurul orelor 22.00. La întoarcerea spre casă, acesta a căzut în şanţul săpat de muncitori. În cădere, bărbatul s-a lovit la cap, fiind scos de către localnici. Rana de la cap i-a fost fatală, echipajul de intervenţie care a fost solicitat la faţa locului, constatând decesul. Potrivit Primăriei Floreşti, lucrarea fusese începută în urmă cu două luni iar victima trebuia să ştie că pe trotuarul pe care mergea se fac săpături.

În plus, primăriţa Simona David a aruncat vina pe victimă susţinând că groapa ar fi fost semnalizată. Cetăţenii din zonă, care au fost la faţa locului, susţin contrariul şi spun că plasa care împrejmuia groapa a fost montată ulterior tragicului accident. ‘’Oamenii să spună ce vor.Se discută multe variante la noi în localitate. Idea este că la faţa locului, când au venit cei de la poliţie, groapa era imprejmuită’’ a adăugat primăriţa. Poliţia a anunţat că în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, dar, până în prezent nu a fost găsit nici un vinovat şi nici nu se doreşte.

Consiliul Local al comunei Floreşti – o autoritate administrativă care funcţionează după bunul plac al primăriţei

Primăriţa Simona David consideră Consiliul Local o unealtă de care se foloseşte când vrea şi cum vrea.

Convocările Consiliului Local se ţin doar când Simona David are chef, fără a respecta articolul 133 din Codul Administrativ. De fapt, ce înseamnă pentru primăriţă Codul Administrativ, ca şi legea Transparenţei şi multe alte prevederi legale şi administrative? O nimica toată, nişte chestii pe care să le respecţi doar dacă ai chef.

În luna iulie, primăriţa nu a convocat Consiliul Local pe motiv că angajaţii primeriei erau în concediu, minţind chiar Instituţia Prefectului că nu au fost depuse proiecte de hotărâri pentru acea lună. În luna aprilie, consilierii din PSD şi Partida Romilor au convocat o şedinţă extraordinară. Rezultatul: Primăriţa a ordonat consilierilor ei să nu se prezinte niciunul, aşa că nici în acea lună nu s-a ţinut şedinţa, din lipsă de cvorum. Luna august, aceeaşi poveste. Nici un fel de şedinţă fără nici un motiv anume. O altă strategie a acesteia, legată de aceste şedinţe, este următoarea: nu pune la dispoziţie toată documentaţia proiectelor ca apoi să se plângă în mass-media locală că nu se votează bugetul şi alte proiecte importante pentru localitate. Păi cum să votezi ceva despre care nu eşti informat?

Vom reveni în numerele viitoare cu dezvăluiri.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:00
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară