Stanga
Dreapta

Handbalista care a cucerit o ţară întreagă! Gabriela Roşu a făcut un gest mai puţin obişnuit în timp ce era în avion: "Nu m-am gândit că a observat cineva"

Claudia Ioana, 27 iunie 2019, Ora 15:37

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47044-1.jpg

Gabriela Roşu a devenit cunoscută publicului din România, după ce a făcut un un gest de omenie în timp ce zbura pe ruta Birmingham – Bucureşti. În vârstă de 28 de ani, femeia este însoţitoare de zbor, iar marea sa pasiune e handbalul, fiind jucătoare în liga a doua din România la o echipă din Bucureşti.

Ceea ce părea o zi normală la muncă s-a transformat într-o întâmplare care care a devenit virală pe reţelele de socializare. La un moment dat, o femeie a întrebat cât costă un sandviş şi i s-a răspuns că patru euro. Persoana s-a întors la locul său dezamăgită, iar după câteva momente Gabriela Roşu i-a oferit propriul sandvişul pus la dispoziţie de companie. Ulterior i-a oferit şi un pahar cu apă.

Fără să-şi dea seama, Gabriela Roşu a devenit un model de urmat, iar însoţitoarea de zbor a vorbit pe larg pentru Gândul despre cele întâmplate:

"Sunt Gabriela, am 28 de ani şi sunt căsătorită de aproape un an cu un bărbat extraordinar. Sunt o persoană deschisă, comunicativă, îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii şi îmi iubesc meseria. Dacă oamenii de lângă mine sunt fericiţi, eu sunt şi mai fericită. Am făcut handbal de performanţă 13 ani, este pasiunea mea şi nu pot să renunţ la ea, iar acum joc în divizia A (n.r. - liga a 2-a) pentru o echipă din Bucureşti.

Era un zbor ca oricare altul, stăteam în partea din spate a avionului şi a venit o doamnă să mă întrebe cât costă cel mai ieftin sandviş. I-am răspuns, mi-a mulţumit şi am văzut că a plecat oarecum dezamăgită. Noi nu avem reducere sau gratuitate pentru produsele pe care le vindem pe zbor, în schimb compania ne oferă mâncare şi apă (diferită de cea pe care o vindem pasagerilor). Eu mâncasem deja (îmi cumpărasem mâncare din aeroport) aşa că am luat sandvişul meu şi i l-am oferit doamnei. Aceasta mi-a mulţumit, dar mi-a spus că nu are bani să mi-l achite. I-am spus că nu e nevoie, să aibă poftă! M-am gândit că după ce va mânca i se va face sete, iar cu siguranţă nu va avea 2,5 euro să plătească o sticlă cu apă. Aşa că i-am oferit un pahar cu apă. Cam asta s-a întâmplat şi nu m-am gândit nici măcar o secundă că a observat cineva acest lucru, având în vedere că doamna stătea la rândul 37, din 39 de rânduri, câte are avionul. După un timp, a venit la mine un domn, foarte amabil, şi m-a întrebat dacă sunt de acord să fac o poză cu dânsul. Nu mi s-a părut nimic ieşit din comun, se întâmplă des ca pasagerii să ne ceară acest lucru. Am acceptat, domnul mi-a mulţumit politicos şi s-a întors la locul lui. Nu am bănuit de ce mi-a cerut acest lucru. M-am gândit că pur şi simplu dorea o poză cu mine.

A doua zi după ce m-am trezit am văzut un mesaj pe Facebook de la o prietenă care a văzut postarea domnului respectiv. M-a impresionat ceea ce a scris şi nu mă aşteptam ca un gest atât de mic să aibă un impact atât de mare asupra cuiva. I-am scris şi i-am mulţumit pentru cuvintele frumoase. Apoi a început totul, îmi scriau oameni, pe care nu îi cunosc, ca să mă felicite pentru gestul pe care l-am făcut. Am fost uimită cum un gest normal, pe care oricine, care poate, ar trebui să îl facă, a ajuns să fie apreciat de o ţară întreagă. Sunt fericită că am putut să ajut un om, aş face-o oricând, dar sunt sigură că există multe persoane care fac asta. Să fim buni nu costă nimic!

La urma urmei, job-ul nostru ca însoţitori de zbor nu este doar să ducem pasagerii din punctul A în punctul B, noi trebuie uneori să le înţelegem şi nevoile. Avem de-a face cu fel de fel de oameni şi mi se pare normal să încercăm, pe cât posibil, să îi ajutăm. Eu sunt fericită că acest job îmi oferă posibilitatea de a cunoaşte atât de mulţi oameni, să le cunosc nevoile şi să încerc să îi ajut", a declarat Gabriela Roşu pentru Gandul.ro.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:48
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară