Stanga
Dreapta

Exclusiv: Gabriel Petrea : Candidez pentru funcția de Secretar General al PSD

Laurentiu Ion, 26 iunie 2019, Ora 19:42

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47038-1.jpg Exclusiv

Aceste rânduri sunt pentru colegii mei din TSD și PSD, cei alături de care am  muncit, alături de care am  trăit momente de bucurie și momente de tristețe, cei alături de care îmi doresc ca PSD să aibă un viitor, nu doar un prezent.

Decizia:

După ce am fost un student cu valori social-democrate;
După ce am construit Liga Studentilor Social Democrati; 
După ce am activat în TSD;
După ce am ajutat la conducerea TSD;
După ce am câștigat alegerile pentru funcția de președinte TSD; 
După ce am contribuit la programul de guvernare cu cele mai pronunțate măsuri pentru tineri; 
După ce am ajutat la promovarea celor mai mulți tineri din PSD în funcții de demnitate și responsabilitate;
După ce am fost ministru în primul Guvern PSD de după guvernarea tehnocrată; 
După ce nu am mai fost ministru pentru că am scris o scrisoare deschisă, în care cred și acum; 
După zeci de mii de kilometri prin toată România, cu funcție sau fără, dar mereu cu rost pentru partid; 
După ce am tocit mai multe perechi de pantofi mergând prin campanii electorale pentru PSD, decât au unii, luni, vechime prin partid; 
După zeci de campanii câștigate;
După aproape 15 ani în PSD, am decis să mă implic activ în conducerea, la cel mai înalt nivel, a partidului. 
Mai precis, am decis să-mi depun candidatura pentru funcția de Secretar General al PSD, la Congresul de pe 29 iunie.

Motivul:

Am luat această decizie pentru că nu  puteam  accepta să stau  pe margine în timp ce partidul în care am  investit timp, energie, muncă, multă muncă, și mai ales suflet, are nevoie de ajutor pentru a-și putea găsi direcția și pentru a-și putea regăsi ritmul și locul în politica româneacă.

Am luat această decizie pentru că rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul timpului cu TSD îmi permit să știu ce am de făcut ca SG al PSD și pentru că atributele personale îmi permit să mă achit de obligațiile pe care acestă funcție le reclamă.

Am luat această decizie pentru că eu unul cred că trebuie să lăsăm acțiunile să dovedească intențiile, iar dacă partidul vrea să pună pariu pe tineri, pentru a avea un viitor, atunci cred că un tânăr trebuie să fie în echipa de conducere, cu rol decizional.

Am luat această decizie pentru că eu cred că un Secretar General trebuie să fie un om responsabil, un om așezat, un om care gândește de 3 ori și apoi taie o dată, un om care înțelege și politica, și resursele umane și comunicarea, un om care să deschidă partidul și deciziile, nu care să le închidă și să le opacizeze.

Pe scurt, un Secretar General trebuie să fie un manager, iar eu am dovedit ce aveam de dovedit din perspectiva managementului.

Nu în cele din urmă, am luat această decizie pentru că sunt un om consecvent, care nu se dezice de pozițiile sale anterioare în legătură cu ce și cum ar trebui să fie PSD.

Momentul:

Am luat această decizie acum  pur și simplu pentru că mai târziu ar fi fost prea târziu. Nu sunt printre cei care-și găsesc curajul după ce războiul se termină și victimele sunt deja lovite. Nu sunt nici printre cei care pescuiesc în ape tulburi. Când am avut de spus, am spus, după cum s-a văzut. Când mi se oferă ocazia să mă implic pentru partidul meu, mă implic. Pur și simplu acum este momentul în care PSD poate decide să se salveze sau  să se condamne spre o viitoare irelevanță politică.

Ce vreau:

Vreau să încetăm cu experimentele și cu improvizarea.
Vreau să redevenim un partid serios, care face lucruri serioase, care vorbește serios, un partid al tuturor. Mai ales, vreau să redevenim un partid care are resursă umană de calitate, suficientă pentru 3 guverne, nu pentru unul. Știți, așa cum am fost nu demult.

Ce nu vreau:

Nu vreau putere. Nu m-a interesat niciodată. Sunt deputat, am fost ministru. Am 34 de ani, o meserie, o familie și doi copii care mă împlinesc personal. Nu am nimic de demonstrat nimănui. Nu vreau ca, în eventualitatea în care voi câștiga, să devin din Gabi, “Domnul Secretar General”.

Ce mă recomandă:

Munca pe care am depus-o în partid, toate campaniile electorale în care am  participat alături de echipa TSD, munca de la Ministerul pentru Dialog Social, munca din Camera Deputaților, munca de la Politehnică, faptul că nu sunt nici ahtiat după imagine, nici scandalagiu, faptul că nu am o agendă personală și nici una de grup.

Ce voi spune la Congres: adevărul! Cred că asta este obligația pe care o am față de colegii și prietenii mei din PSD. Dacă aceste lucruri sunt suficiente, vom vedea, dacă nu, sunt împăcat că mi-am îndeplinit misiunea.

Ce nu voi spune la Congres: că ne aflăm în acest moment din vina unui om sau a altuia. Nu cred că dacă aruncăm cu vina în stânga și în dreapta ne ajută la ceva. Cred că avem  nevoie de un moment de onestitate  și mai cred că avem nevoie de solidaritate. Acum  mai mult ca niciodată.

Din ce tabără fac parte: din PSD. Cred că trebuie să încetăm să mai gândim în termeni de grupări sau tabere. Fie suntem toți PSD-iști, și tragem cu toții împreună, fie ne salvăm, fiecare cum poate, individual sau în grup.

Ce voi face dacă voi câștiga: Voi fi cel mai bun secretar general pe care PSD l-a avut.

Ce nu voi face dacă nu voi câștiga: nu voi acuza conspirații, nu voi da înapoi de la muncă în campaniile electorale care urmează, nu mă voi supăra.

Despre comunicarea PSD: Sunt convins că puteam mai mult și mai bine.

Despre organizarea PSD: Organizarea poate face diferența, dar una este să facă diferența, alta este să facă substanța.

Despre politica de cadre PSD: Dacă PSD este cel mai mare partid, atunci trebuie să se comporte ca atare și, mai ales, trebuie să demonstreze asta prin politica sa de cadre. Pe scurt, avem  de muncit.

Pe toți cei care vor să susțină candidatura mea, îi aștept alături de mine. Om cu om, om alături de om. Pentru cei care au întrebări suplimentare, aici sunt, mereu am fost ușor de găsit.
Fiecare om contează!
Să avem succes!

Al vostru, 
Gabriel Petrea

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară