Stanga
Dreapta

„Târg de lăsatu’ secului” la Ministerul Agriculturii

Gabriela M Bogdan, 16 noiembrie 2023, Ora 12:09

  • print
  • |
targ-de-lasatu-secului-la-ministerul-agriculturii-51972-1.jpg

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în curtea instituţiei „Târgul de lăsatu’ secului”, în perioada 15 – 19 noiembrie 2023, un eveniment organizat cu sprijinul Asociaţiei „Produs de Cluj”, la care vor participa circa 40 de producători şi artizani locali din regiunile de Nord-Vest şi Centru ale României.

Târgul reprezintă o oportunitate pentru producătorii şi procesatorii români de a-şi promova produsele agroalimentare, dar şi un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la provenienţa şi modul de preparare al produselor, susţin reprezentanţii MADR.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale şi sisteme de calitate europene, produse atestate tradiţional, produse care au dobândit dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultativă „produs montan”, produse cu denumire protejată, produse certificate ecologic, preparate din carne, lapte, peşte, produse de panificaţie şi patiserie, legume, fructe proaspete şi procesate, băuturi spirtoase şi vin, miere, dulceţuri.

„Creşterea consumului de produse româneşti este o prioritate pentru MADR şi se poate realiza prin promovarea produselor agroalimentare româneşti şi prin valorificarea tradiţiilor gastronomice şi culinare autohtone, precum şi a obiceiurilor şi meşteşugurilor locale”, afirmă reprezentanţii instituţiei.

Asociaţia „Produs de Cluj” promovează, prin intermediul târgurilor naţionale şi internaţionale, de peste 10 ani, preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obţinute din materie primă provenită din microfermele proprii şi de la fermieri din zonă, punând în valoare brandurile regionale şi nu numai.

Potrivit MADR, la acest eveniment se vor regăsi peste 40 de produse atestate tradiţional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale din judeţele Botoşani, Braşov, Mureş, Sălaj, Ilfov şi Bucureşti şi aproximativ 50 de produse cu menţiune de calitate facultativă „produs montan” din cele peste 3.800 de produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Montane din judeţele Cluj, Covasna, Ilfov şi Prahova.

Magiunul de prune Topoloveni – Indicaţie Geografică Protejată şi Telemeaua de Sibiu, două produse recunoscute la nivelul Uniunii Europene vor fi prezente la târg, acestea reprezentând branduri renumite ale României. Totodată, din regiunea Ardealului vor fi prezenţi meşteri artizani care vor expune costume populare şi păpuşi artizanale îmbrăcate în port tradiţional românesc, dar şi producători de cosmetice bio, lavandă şi produse din lavandă, cât şi decoraţiuni de sezon.

„Târgul de lăsatu’ secului” va fi deschis de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 19:00.

 

FOTO:  tvr.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:57
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară