Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Primarul sectorului 1 Dan Tudorache la momentul confesiunilor. Problemele majore cu care se confruntă

Gheorghe George, 21 mai 2020, Ora 15:52

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-48058-1.jpg BREAKING NEWS

Într-un amplu interviu, dat la DC News, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a prezentat urgențele și cele mai spinoase probleme cu care se confuntă administrația locală și locuitorii din zonă.

Acesta vine și ca un răspuns la probleme cetățenilor sectorului.

Astfel, el a explicat cum s-a făcut aglomerație la Taxe și Impozite, după starea de urgență, si cum proiectele edilului sunt blocate de adversarii politici,

„Am avut două luni închisă Direcția de Taxe și Impozite și automat s-a simțit la buget că n-au mai venit încasări. Online s-a putut plăti, dar marea parte, vă spun eu, veneau și plăteau fizic. Așa era obișnuința, se putea plăti și online", a explicat politicianul.

Nu se poate face programare?

„Dar nu ar putea fi programați? Azi vine cu litera A, mâine vine cu litera B", a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, făcând referire la bulucul de oameni care se strâng în același loc, contrar recomandărilor medicilor.

„Nu poți. Ei vin... vă dați seama, luni a fost o zi mai dificilă pentru că au venit toți buluc, apoi marți la fel. Pe urmă, oamenii și-au dat seama că nu trebuiau să se înghesuie de luni, au la dispoziție două săptămâni, trei săptămâni", a explicat primarul. „E coadă la Impozite și Taxe. Sunt oameni responsabili", a glumit el.

Dan Tudorache a mai vorbit si despre cununiile oficiate, în pandemie, dar și despre efectul lipsei nunților asupra economiei.

„Au mai fost nunți cu pandemia?", a întrebat jurnalistul Val Vâlcu. „Au fost, deci am oficiat căsătorii aici, au fost câteva cupluri care au dorit. Au fost trei căsătorii , în perioada de două luni (de stare de urgență, n.r.). Trei cununii adică, le-a fost teamă", a explicat Tudorache.

„Gândiți-vă că ei veneau, trebuia să fim cu toții 8 inși în această sală. Ca să vadă prietenii, rudele, își filmau evenimentul. Efectiv, aveau un telefon și filmau, asta e, asta e viața", a continuat edilul.

„Întrebarea este dacă această situație nu produce în cascadă criză economică, fiindcă tinerii făceau nuntă, la nuntă se strângea darul, cu darul achitau prima rată a unui apartament, cumpărau mobilă".

„Asta o să o simțim în următoarele luni . Noi simțim, de exemplu, am avut două luni închise Direcția de Taxe și Impozite și automat s-a simțit la buget, nu au mai venit încasări.

Proiectele edilului sunt blocate.

„Noi avem undeva la 800 de hectare, fără să avem PUZ, deci nu putem trage rețele, apă, în zona de nord a Sectorului. Gândiți-vă că sunt nouă blocuri cu zece etaje, construite pe timpul celuilalt primar, și nu au rețele. Noi, neavând PUZ, nu avem cum să tragem rețelele", a spus primarul Daniel Tudorache

„Adversarii mei politici blochează PUZ-ul peste tot! Mă atacă și în instanță. Caută să blocheze acest PUZ, pentru ca după să spună nu ai asfaltat străzile. Păi cum să le asfaltez dacă te-ai opus?!"

„Blochează!", a subliniat primarul, adăugând ulterior: „Vreți să vă arăt un act prin care s-a stabilit la partid, la PNL, să nu mi se dea avizele de la ministere?! Am această hârtie. Este penal!"

Adversarii continua să mă lovească! Până acum au stat sub pat!

„Am fost atacat virulent pentru că am cumpărat niște holtere. Deci noi, pentru Centrul Medical Caraiman, am cumpărat 300 de holtere pe care le foloseam înaintea pandemiei pentru cetățenii bolnavi de inimă. Erau monitorizați de acasă. Știam în orice moment dacă este o problemă. Venind pandemia, ministrul Sănătății a văzut aceste holtere, a zis că se pot folosi și pentru persoanele bolnave cu COVID-19. Ministrul mi-a făcut o solicitare scrisă să achiziționez aceste holtere și să le pun Ministerului la dispoziție. Aș fi fost nebun într-o pandemie să nu ajut Ministerul Sănătății. După s-a schimbat ministrul, a venit cu o altă idee", a explicat Daniel Tudorache.

„De ce era un holter benefic? Monitoriza și temperatura. Vă dați seama că salvarea pleca imediat. Poate îți creștea în somn temperatura, iar tu nu-ți dădeai seama. Noi monitorizam în permanență cetățeanul. E adevărat că adversarii mei politici caută să mă lovească. Până acum au stat sub pat, poate au ieșit de două, trei ori din casă de frică, dar ei mă atacau", a spus primarul.

„Aceste holtere ajută! Însă s-a schimbat ministrul, a zis că la momentul respectiv au alte priorități. Noi le folosim în continuare. Dacă au nevoie la al doilea val, noi suntem dispuși să le punem la dispoziție. Dar ideea în sine: dacă faci ceva în țara aceasta, încearcă cineva să-ți dea în cap", a spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a vorbit despre petrecerea de weekendul trecut din Parcul Herăstrău și despre răspunsul autorităților.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a mai vorbit si despre petrecerea de weekendul trecut din Parcul Herăstrău și despre răspunsul autorităților. „Avem cel mai bun sistem de monitorizare a parcurilor eu zic că și din București, dar și din România. Deci sunt cele mai sigure parcuri pentru că ne interesează", a transmis primarul Sectorului 1. Însă, jurnalistul Val Vâlcu a remarcat problemele legate de lipsa distanțării sociale și a măștii de protecție.

Marea problemă a fost în Herăstrău, parc care ține de Primăria Generală

„Marea problemă de weekendul trecut a fost în Herăstrău. Herăstrăul este în Sectorul 1. Parcul Herăstrău ține de Primăria Capitalei. Acea terasă care a creat probleme... noi am trimis și Poliția Locală, Poliția Locală Municipiului București și Jandarmii. Deci, ei neavând posibilitatea de a da amenzi în acele trei zile, noi autoritățile am fost legați de mâini și de picioare", a continuat Dan Tudorache.

Gălăgia făcută vara de aceleași localuri

„Pe perioada verii, când sunt petreceri vara, sunt reclamații de zgomot", a spus Tudorache. Întrebat de ce nu li s-a ridicat autorizația pe baza tulburării liniștii publice de vara trecută, politicianul a spus: „Știți cum e, te duci la ei în control, dau muzica mai încet, pe urmă pleci și iarăși dau tare. E ca un joc, așa, de-a șoarecele și pisica".

„Poate și noi suntem un popor mai latin și mai exuberant așa, mai greu se supun unor reguli", a explicat Tudorache.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară