Stanga
Dreapta

Exclusiv: Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 din Capitală: „Voi salva Pădurea Băneasa cu noul PUZ. Nu se va mai tăia un copac

Claudiu Constantin, 29 aprilie 2020, Ora 15:55

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-48022-1.jpeg Exclusiv

 

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, susține că va „salva Pădurea Băneasa” cu noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care este în curs de elaborare și care, potrivit edilului, i-a deranjat „foarte tare” pe „cei care au interese imobiliare”.


„Fiind trecute în extravilan toate terenurile, pădurea va beneficia de o protecție sporită, sub regimul Codului Silvic. Ca să fie clar, în momentul de față, în Pădurea Băneasa se poate construi datorită PUZ-urilor vechi, care au fost date pe șmecherie. În viitorul Puz al Sectorului 1, care eu sper să fie aprobat, se va interzice cu desăvârșire construirea în Pădurea Băneasa. Deci, eu voi salva Pădurea Băneasa cu noul PUZ”, a explicat primarul Sectorului 1 din Capitală.Daniel Tudorache a subliniat că PUZ coordonator Sector 1 i-a deranjat „foarte tare” pe cei cu „interese imobiliare”, aceștia fiind nemulțumiți că nu vor mai putea construi în Pădurea Băneasa.

„Cei care au interese imobiliare văd că-i deranjează foarte tare. Ei vin cu tot felul de afirmații eronate, ca să nu le zic rău intenționate. În momentul de față, se poate construi în Pădurea Băneasa și se taie, normal, fiindcă, atunci când construiești tai pădurea. Prin noul PUZ se anulează toate PUZ-urile care au fost aprobate până în momentul de față. Deci, e o mare problemă pentru cei care au terenuri și vor să construiască în Băneasa. Nu se va mai tăia un copac în Pădurea Băneasa, după aprobarea PUZ Sector 1”, a mai declarat edilul.

În aceste condiții, primarul Daniel Tudorache se așteaptă la diverse presiuni – și eventuale procese – din partea persoanelor cu interese imobiliare în Pădurea Băneasa.

„Mă aștept la procese, din această cauză, dar prefer să am procese, indiferent câte vor fi, și să apăr sănătatea oamenilor, nu numai pe cea a cetățenilor Sectorului 1, ci sănătatea tuturor bucureștenilor.

Pentru că Pădurea Băneasa, ultima rămășiță a străvechiului Codru al Vlăsiei, este o parte importantă a plămânului verde al orașului și constituie un important factor de reglaj climatic și, nu în ultimul rând, o barieră vitală împotriva viscolelor, a vânturilor din Bărăgan și a prafului adus de ele. Dacă Pădurea Băneasa ar dispărea, poluarea aerului în București ar fi mult mai gravă și ne-am putea trezi cu fenomene meteo extreme, de tipul tornadelor”, a adăugat Tudorache.

Edilul a mai menționat că, „acum, când toată lumea, de la autoritățile centrale, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății etc, până la medici și cetățeni, vorbește atât de mult despre poluarea aerului și despre efectele negative ale acesteia asupra sănătății oamenilor, despre faptul că poluarea aerului crește incidența formelor grave de COVID-19, cred că este timpul să luăm măsuri concrete pentru reducerea poluării.

Apărarea, păstrarea spațiilor verzi existente, mai cu seamă a Pădurii Băneasa este o astfel de măsură concretă în lupta împotriva poluării aerului”

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:02
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă