Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 mesaj către cetățeni:

Laurentiu Ion, 26 martie 2020, Ora 17:32

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47973-1.jpg BREAKING NEWS

Această criză a început, ca multe altele, departe de noi, undeva în spatele ecranului de televizor. Am crezut cu toții, ca de obicei, că se va stinge de la sine și că vom rămâne doar simpli spectatori.

De la zi la zi însă, fără să realizăm, noul coronavirus a depășit toate granițele – fizice, culturale, emoționale – și ne-a transformat în actori principali.

De acum, lucrurile sunt cât de poate clare. Trebuie să tratăm acest nou rol cu foarte mare seriozitate și să decidem: învingem acest virus și ne reluăm ritmul normal al vieții, ori capitulăm în fața lui și ne adâncim, probabil, într-o gravă criză economică.

Evident că România NU va capitula! Evident că nu se va retrage din fața acestui inamic nevăzut și că la final, totul va fi bine!

De unde această încredere? Pentru mine, răspunsul este unul simplu: fiecare dintre noi va fi conștient și ferm și se va îngriji așa cum trebuie de patrățica sa. În acest fel, atunci când fiecare dintre piese va fi așezată la locul ei, tabloul va reflecta nimic altceva decât VICTORIA.

Acest principiu l-au înțeles mai întâi colegii mei de la primărie. Niciunul nu s-a ascuns, niciunul nu a dat înapoi. Ne luăm măsuri de autoprotecție și venim zilnic (uneori chiar și 12-14 ore pe zi) la muncă pentru că oamenii din sectorul nostru merită să le fim alături. Noi suntem, în fond, o singură echipă!

Informându-i corect, răspunzând la simple apeluri telefonice, dezinfectând străzi și trotuare, scări de bloc sau simple balustrade, le-am transmis oamenilor că deși trebuie să stăm în case pentru o perioadă, nimeni nu e singur în sectorul 4.

Nici cei izolați la domiciliu, pe care îi verificăm zilnic cu ajutorul Poliției Locale a Sectorului 4, nici seniorii noștri, care nu au posibilitatea să se întrețină și să se îngrijească singuri în acestă perioadă. Da, fiecare dintre noi, angajați ai primăriei, avem în grijă două-trei familii în vârstă și ne vom asigura că vor avea atât medicamente, cât și cele necesare traiului de zi cu zi.

Nu am uitat nici de spitalele din sectorul nostru, pe care le ajutăm să aibă cele necesare tratării corespunzătoare a pacienților, dar și să-și poată proteja cadrele medicale. Le-am donat (nu eu personal ci comunitatea din care cu mândrie fac parte) măsti de protecție, mănuși, combinezoane, botoșei de unică folosință. Iar în zilele ce urmează, le vom acorda și sprijin financiar.

Acest lucru înseamnă pentru mine, primar al sectorului 4, medic de profesie, să fii responsabil.
Avem grijă de noi și de cei apropiați nouă.
Avem grijă de bătrânii din jurul nostru.
Avem grijă și totul va fi bine!

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:17
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară