Stanga
Dreapta

Exclusiv: Bărbat din București cercetat pentru trafic ilegal cu teste rapide de COVID-19

Bogdan Ionescu, 21 martie 2020, Ora 19:30

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47952-1.jpg Exclusiv

Un bărbat din Capitală este cercetat după ce polițiștii din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că acesta vindea online teste pentru depistarea virusului COVID-19.

Oamenii legii susțin că bucureșteanul de 43 de ani ar fi introdus ilegal în țară peste 2500 de teste, prezentând la vamă acte pentru un alt produs farmaceutic. 

"La data de 19.03.2020 , poliţişti din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 43 de ani,  promovează pe diverse reţele on line vânzarea unor teste pentru depistarea virusului COVID-19. La data de 19.03.2020 , poliţişti din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 43 de ani,  promovează pe diverse reţele on line vânzarea unor teste pentru depistarea virusului COVID-19.

Din datele obtinute până la acest moment a rezultat că produsele respective provin din import, iar bărbatul,  în numele unei societăţi , ar fi prezentat  Autorităţii Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic,  existând o suspiciune cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declarație de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat. În baza informațiilor furnizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, a rezultat că la data respectivă, produsul respectiv  nu putea fi introdus pe piață în mod legal.            

Au fost ridicate de la autoritatea vamală  peste 2500 de teste,  urmând a se stabili dacă produsul poate fi comercializat pe teritoriul României.
Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de folosirea la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

 

EDITORIAL

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

 Ce vuiet, ce urlete, ce hăcuieli ar avea loc dacă la guvernare ar fi PSD și ar face măcar jumătate din greșelile criminale pe care le fac wernerii astăzi, instalați lejer la Palatul Victoria! Ce s-ar mai tăvăli susținătorii pe asfalt protestând împotriva lui “Dragnia”, “Vasilica Viorica”, “O ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:39