Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Un oraș adevărat investește în şcoli, parcuri, trotuare, asfalt și canalizare, nu în locuințe sociale! Bragadiru un vis devenit cosmar

Marian Vasile, 20 iulie 2020, Ora 21:46

  • print
  • |
un-ora-adevarat-investe-te-in-scoli-parcuri-trotuare-asfalt-i-canalizare-nu-in-locuinte-sociale-bragadiru-un-vis-devenit-cosmar-48173-1.jpg BREAKING NEWS

11:29

Sute de mii de români, care şi-au cumpărat o locuinţă în aşa-zisele zone rezidenţiale de lângă Bucureşti, trăiesc acum un coşmar, întreţinut de noroaie şi inundaţii veşnice.

În lipsa utilităţilor, a şcolilor şi a transportului public, oamenii se văd aruncaţi la capătul civilizaţiei. Primarii nu au avut un plan unitar de dezvoltare, aşa că fiecare a construit unde şi cum a vrut.

Visul  de a avea o casă, departe de un oraş scump şi sufocat, a trimis sute de mii de bucureşteni în localităţile din jurul Capitalei. Dezvoltatorii imobiliari le-au numit  zone rezidenţiale. Şi le-au vândut oamenilor un vis, cu linişte şi utilităţi, plătibil în rate întinse pe o viaţă.

 

În ultimi ani , peste 40 de mii de oameni s-au mutat in Bragadiru . Au apărut construcţii noi la fiecare colţ de stradă. sau în câmp. Infrastructura şi utilităţile nu au ţinut însă pasul cu avântul imobiliar.

Probleme sunt peste tot. Cele mai mari, în cartierele noi .

 

 Pro TV

Fără canalizare, asfalt şi trotuare, localnicii trăiesc un coşmar. Mai ales când plouă. Gropile mari, pline cu apă, trag maşinile pe dreapta. Oamenii merg prin bălți şi noroi, încălţaţi cu cizme de cauciuc.

Nici canalizare pluvială nu există, aşa că apa de la ploaie nu are unde să se scurgă. Iar problemele din cartiere  sunt cu atât mai mari cu cât o parte din  zonă a fost construită pe terenurile unei foste orezării.

Pânza freatică este atât de ridicată, încât ajunge la doar un metru şi jumătate adâncime, după cum ne-au spus chiar autorităţile locale. Şi aşa se explică de ce fiecare ploaie inundă casele oamenilor, curţile, subsolurile sau fosele septice.

Locuitor: “Avem o fosă la bloc şi trebuie să chemăm vidanja de fiecare dată când plouă. Pentru că apa ajunge în fosa noastră. Am făcut sesizări, nu mi-a răspuns nimeni, strada noastră nu este nici măcar inclusă în planul de canalizare. De 15 ori pe lună când plouă chemăm vidanja, deci este peste salariul meu, nu mai facem faţă, am chemat alaltăieri, s-a umplut din nou şi nu ştiu ce să facem. Costă minim 2 sute de lei.

 

 Pro TV

Nemulţumiţi de drumuri, localnicii au depus zeci de sesizări la Primărie

Conform Apă Canal Ilfov, în perioada 2010-2016, doar 70 de străzi au fost racordate la apă şi 73 la canalizare. Până în 2023, alte 66 de străzi ar trebui să aibă astfel de reţele. În lipsa lor, Apă Canal Ilfov va continua să se confrunte cu problemele cauzate de lipsa canalizării fluviale.

Disfuncţionalităţile sunt cauzate de faptul ca apele pluviale şi de suprafaţă din intravilanul localităţii sunt evacuate în reţelele de canalizare, deşi acestea au fost proiectate şi construite exclusiv pentru preluarea apelor uzate menajere de la utilizatori. Această situaţie generează costuri suplimentare în exploatarea sistemului public de canalizare şi disconfort pentru locuitorii din zonele afectate”, a transmis compania.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară