Stanga
Dreapta

Salubrizare Sector 5 a anunțat că a început curățenia generală pe străzile din aria administrată

Claudia Ioana, 29 februarie 2024, Ora 17:30

  • print
  • |
salubrizare-sector-5-a-anuntat-ca-a-inceput-curatenia-generala-pe-strazile-din-aria-administrata-52108-1.jpg

În această perioadă are loc și o campanie de colectare pentru obiecte voluminoase de care cetățenii din Sectorul 5 nu mai au nevoie.

-0:00

Societatea Salubrizare Sector 5 îndeamnă cetățenii de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5 din București să li se alăture în campania de curățenie generală ce este organizată atât în timpul săptămânii, cât și în zilele de weekend.

Din ce în ce mai mulți oameni aderă la conceptul de ,,casă minimalistă’’, o parte vor începe să renunțe la anumite lucruri personale ce vor deveni, odată cu aruncarea acestora în afara casei – deșeuri, anunță Salubrizare Sector 5.

De asemenea, reprezentanții companiei Salubrizare Sector 5 le transmit pe această cale beneficiarilor că ,,prin implicarea activă se pot realiza transformări semnificative în gestionarea deșeurilor”, expunând următoarele obiective:

– Voluntariat pentru Curățenia Locală

Voluntariatul reprezintă o modalitate eficientă de a implica cetățenii în procesele de salubrizare. Oamenii din comunitate pot participa la acțiuni periodice de curățenie în parcuri, zone de joacă sau pe străzi.

– Programe Educaționale în Școli și Comunitate

Școlile și organizațiile non-guvernamentale pot desfășura programe educaționale privind salubrizarea, reciclarea și reducerea deșeurilor. Astfel, copiii și adulții devin conștienți de impactul acțiunilor lor asupra mediului și învață practici durabile.

– Campanii de Conștientizare în Masă

Folosind mijloacele de comunicare, aceste campanii pot transmite mesaje clare despre colectarea selectivă a deșeurilor, reducerea consumului și protecția mediului înconjurător.

– Încurajarea Inițiativelor Locale

Comunitățile pot sprijini inițiativele locale care vizează reducerea deșeurilor.

– Monitorizarea și Raportarea Problemelor

O componentă importantă a implicării comunității în salubrizare este monitorizarea și raportarea problemelor către autorități.

Totodată, Salubrizare Sector 5 îndeamnă locuitorii altor sectoare să contribuie activ în cadrul comunității din care fac parte, lăsând urme ale unui comportament responsabil față de mediu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:00
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară