Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Nicuşor Dan, strigă după ajutor:” La Primăria Capitalei este blocaj total din cauza datoriilor”

Marian Vasile, 15 ianuarie 2021, Ora 10:11

  • print
  • |
nicusor-dan-striga-dupa-ajutor-la-primaria-capitalei-este-blocaj-total-din-cauza-datoriilor-48409-1.jpg BREAKING NEWS

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că Primăria are mari probleme financiare, din cauza datoriilor şi a blocării conturilor, toate şantierele şi investiţiile fiind blocate. Edilul cere ajutorul Guvernului, în sensul reeşalonării unor datorii şi a ridicării plafonului de îndatorare.

"Zona financiară este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm în acest moment. Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde lei. Înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau 10.000 de apartamente. Toţi banii ăştia noi ar trebui să-i plătim acum. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale. Conturile Primăriei sunt poprite începând cu luna august. Acesta este motivul pentru care nu putem, conform legii, să plătim niciun lucrare de investiţie. Sunt foarte empatic cu problemele multor oameni care sunt afectaţi. Nu putem să deblocăm lucrările pe Prelungirea Ghencea până nu deblocăm această situaţie financiară.

Soluţia la problema financiară e una singură: avem nevoie de sprijinul Guvernului. Nu cerem bani, adică nu cerem din bugetul de stat mai mult decât alte autorităţi. Cerem în schimb ca datoria pe care noi o avem către ANAF prin intermediul STB să ne fie eşalonată începând cu anul 2022 şi cerem să ne fie ridicat plafonul de îndatorare pentru ca începând cu 2021 investiţiile să fie finanţate exclusiv din fonduri europene şi din împrumuturi. În felul acesta, în 2021 putem să absorbim datoria pe care o avem. De exemplu, ieri am primit o cerere să plătim gazul metan pentru CET Griviţa că altfel se suspendă furnizarea", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Edilul general a mai spus că o dezbatere publică asupra bugetului PMB pe 2021 va avea loc săptămâna viitoare, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. PMB va ieşi cu un proiect de buget în jurul datei de 1 februarie, a mai precizat Nicuşor Dan.

„În ceea ce priveşte bugetul pe 2021, aşa cum legea ne obligă, vom face o reală dezbatere publică asupra bugetului. Începând de săptămâna viitoare vom discuta cu directorii din Primărie şi instituţiile de subordine despre aşteptările pe care le au. La aceste discuţii vor fi invitate ONG-urile. Săptămână următoare vom avea o discuţie separată pe partea de investiţii, pentru că nu a fost clar cine de ce se ocupă. De exemplu anveloparea blocurilor şi competenţa pe sectoare. În jurul datei de 1 februarie, când e aşteptat să vină şi bugetul naţional, vom ieşi cu un proiect de buget. Chestiunea companiile municipale au fost un dezastru pentru Primăria Capitalei. Nu mai spun de companiile care urmau să aducă mai mulţi bani, compania imobiliară şi de parking, care urmau să aducă mai mulţi bani şi nu au adus de loc. Reafirm voinţa de a desfiinţa aceste companii municipale şi a mea şi a CGMB. În acest week-end se finalizează negocierile şi vor fi propuşi oameni în consiliile municipale. Există o şedinţă azi la 15.30 şi o să particip. Din nou există întregul suport al Executivului pentru desfiinţarea companiilor”, a conchis primarul general.

 

EDITORIAL

 „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

„Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

  „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”,  ne deplasăm zilnic între casă şi serviciu, muncim de cele mai multe ori fără nicio tragere de inimă, îngropându-ne pasiunile sau adevăratele talente, în spatele unor joburi anoste, de la care nu aşteptăm nimic decât salariul modic dar sigur, pe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:26
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă