Stanga
Dreapta

Cine este Marian ”Ceaușescu”, protestatarul protejat de anumiţi politicieni

Valentina Popescu, 2 decembrie 2022, Ora 11:34

  • print
  • |
cine-este-marian-ceau-escu-protestatarul-protejat-de-anumiti-politicieni-51297-1.jpg

Cunoscut sub numele de ”Ceaușescu”, Marian Tivilic Moroșanu s-a transformat, de ani buni, într-un  ”Golan al străzii”. Urmărit în mediul online, cercetat, arestat, eliberat, ironizat sau contestat și chiar contrat vehement de adversarii săi, ”Ceaușescu” continuă să se afle în centrul atenției, iar conflictele sale cu oamenii politici și nu numai au devenit deja virale.

Marian ”Ceaușescu” Moroșanu – numit astfel pentru că îl imita foarte bine pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu – a revenit în centrul atenției în urma unei altercații pe care a avut-o, cu Mitică Dragomir și cu soferul  acestuia, scandalul având loc în fața sediul B1 TV. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal participase la o emisiune, iar ”Ceaușescu” a susținut în mediul online că a fost lovit atât de Mitică Dragomir, cât și de bodyguardul său – ”badigardul milițianului borfaș Mitică Dragomir, care a sărit la bătaie și m-a lovit cu pumnul în ochi”.

Acesta este doar un ultim episod din ”lupta” pe care ”Ceaușescu” o duce, de foarte mulți ani, cu aceia pe care îi etichetează drept ”hoți” sau ”borfași.

De cealaltă parte, cei cu care intră în conflict ”Ceaușescu” susțin că sunt agresați de acesta, în mod repetat, și că acuzațiile aduse de el, folosind un limbaj ”grosier”, sunt nefondate.

”Dar de la a ieși și a striga unuia, a-l înjura, a-l face în ultimul hal, a-i jigni familia, a-l brusca… pentru că pur și simplu credem că merită să facem lucrul ăsta și a trăi tu, după aceea, ca victimă, este un pas extrem de mic. (…) Dacă societatea continuă în felul acesta, credeți-mă că se va ajunge rău. Indiferent cât am aplauda astfel de gesturi, nu putem fi părtași la așa ceva pentru că putem ajunge într-o societate bolnavă. Îmi pare rău să o spun, chiar dacă unii se vor bășica, dar asta e realitatea”

Jurnalistul Dan Bucura

”Justițiar al străzii” sau ”Protestatarul de serviciu”

Transformat într-un ”Justițiar al străzii” sau în ”Protestatarul de serviciu”, Marian ”Ceaușescu” Moroșanu a dus prima ”bătălie”, așa cum a povestit chiar el, cu regimul ceaușist, fiind unul dintre revoluționarii din Decembrie `89.

De altfel, ”Ceaușescu” – împușcat în pulpa dreaptă pe 21 decembrie 1989, în timpul Revoluției Române – își face un titlu de laudă din faptul că a reușit să obțină retragerea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu, împreună cu Doru Mărieș (Asociația 21 Decembrie).

”Ceaușescu” a fost bătut în timpul mineriadei din 1990, iar în așa-numita ”eră Facebook” a devenit din ce în ce mai vizibil prin ”live”-urile postate în mediul online.

Susține că a primit, de-a lungul timpului, amenințări cu bătaia și chiar cu moartea din cauza atitudinii sale, însă nu are de gând să renunțe la această modalitate de a lupta cu aceia pe care îi consideră ”hoți” și pe care îi interpelează și, în același timp, îi filmează.

”Ceaușescu” a fost, de altfel, arestat după mineriada din 13-15 iunie 1990 și acuzat de ”subminarea economiei naționale”. În cele din urmă, Marian Tivilic Moroșanu a fost eliberat, dezvăluind, pentru ziarul Ring, că a intrat și în greva foamei atunci când era închis la Jilava.

”Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, declara Marian ”Ceaușescu” Moroșanu.

”Ceaușescu” i-a ”atacat”, printre alții, pe Rudel Obreja, Adriean Videanu, Marian Vanghelie și Mitică Dragomir

Marian ”Ceaușescu” Moroșanu spune că unul dintre cei care l-au amenințat a fost chiar Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în ”Gala Bute” – ”Dacă o să ne întâlnim pe stradă o să vezi tu ce pățești!”

După ce l-a făcut ”hoț” și ”borfaș” pe Adriean Videanu, acesta l-ar fi lovit peste telefon pe ”Ceaușescu”, ulterior amenințându-l chiar în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit declarațiilor sale, ”Moroșanu” ar fi fost ”scuipat de la distanță”, apoi lovit de Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, asta după ce îl întrebase ”dacă a venit la școală”, incidentul având loc tot în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Conflictul cu Mitică Dragomir este unul cu rădăcini adânci, iar ”Ceaușescu” i-a spus acestuia, în 2020, ”milițian” și ”jigodie comunistă care a luat bani ca să distrugă Craiova”.

”Cum mi-ai zis? Mi-a zis jigodie? Băi, mi-ai zis jigodie?”, a reacționat Mitică Dragomir și s-a năpustit asupra protestatarului.

”Ceaușescu”, către Pavel Abraham: ”Criminalul general de miliție!”

Generalul Pavel Abraham a fost acuzat de ”Ceaușescu” că ar fi ”tras” la Revoluție și că are ”tupeul” de a da ”lecții de moralitate”, acesta răspunzând scurt printr-un ”Du-te dracului!”

”Criminalul general de miliție Pavel Abraham, când aude adevărul, din nou a vrut să mă lovească. Şi la întrebarea: «Ai făcut parte în 89 si 90 din cordonul de represiune asupra românilor», răspunsul criminalului a fost: «Du-te dracului»”, a scris Marian Ceauşescu  pe Facebook.

”Criminalule, miliţian ce eşti? Ce pensie ai, cum ai tras în Revoluţie, Pavel Abraham, criminalul din 89. Tot nu scapi.  Tu crezi că scapi? Are tupeu să dea lecţii de moralitate. Luaţi-i  temperatura. Ce scrie? Crima împotriva umanităţii.  Criminalul a venit să-l apere pe Onţanu, candidat la primăria sectorul 2. Tovarăş general cu trei stele, spune-mi ce ai făcut? Câţi oameni ai bătut şi băgat la puşcărie. Crezi că o să te iert eu vreodată. M-ai bătut de m-ai umilit?“,  a strigat Marian Ceauşescu.

De ”atacurile” lui ”Ceaușescu” nu au scăpat nici Adrian Năstase – prezentat drept ”borfaș pușcăriaș” -, Elena Udrea – etichetată drept ”diva borfașilor” -, George Simion sau Mihail Vlasov – considerat ”borfașul” -, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:02
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară