Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Cine este George Simion, liderul AUR

Claudiu Constantin, 12 decembrie 2020, Ora 13:52

  • print
  • |
cine-este-george-simion-liderul-aur-48362-1.jpg BREAKING NEWS

Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) a câștigat un procent de aproape 9% la alegerile parlamentare, surprinzător pentru majoritatea alegătorilor. Mai puțin pentru cei peste 500.000 de oameni care i-au votat și pentru George Simion.

George Simion, 34 de ani, este liderul formației politice, înființate în 2020, după ce el participase ca independent la alegerile europarlamentare. A obținut doar 1,29%, dar s-a folosit de capitalul politic obținut pentru a crea noul partid.

Alianța a candidat și la locale, unde a reușit să alinieze circa 2.000 de candidați proprii. Nu a adunat decât 0,43% dintre voturi, dar numele a devenit și mai cunoscut.

Liderul partidului este din Focșani, județul Vrancea. A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, apoi a terminat Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Mesajul său „Basarabia e România” este cunoscut de oameni din toată țara, dar mai puțin cunoscut este faptul că George Simion este cel care a creat mesajul. Folosit apoi și pentru partid, mesajul este definitoriu pentru orientarea politică: naționalist-populistă.

Simion dorește unirea cu Republica Moldova și a făcut multe acțiuni pentru unire, de la dezbateri până la marșuri. A primit interdicții de cinci ori interdicții de intrare în Republica Moldova, dar a folosit aceste interdicții pentru a câștiga capital politic în țară

SĂRAC  LIPIT DAR CU FINANŢĂRII PENTRU PARTID 

În 2006 se identifica drept lider ai grupării „Noii Golani”, iar în 2009 a intrat în atenția publică după ce a aruncat bani spre Ion Iliescu, ca simbol pentru morții de la Revoluția și de la Mineriadă.

Pe site-ul propriu lipsesc informații despre situația financiară, cum ar fi locuri de muncă, așa că nu se cunoaște cum își finanțează acțiunile. Vom afla însă după depunerea declarației de avere de la Parlament.

Practic, Simion și-a dedicat toată viața acțiunilor politice și a reușit, după mai bine de 10 ani, să convingă jumătate de milion de români să îi dea votul. Surprinzător este mai degrabă faptul că a adunat 25% din voturile exprimate în diaspora, adică peste 60.000.

Electoratul său este cel care a votat dintotdeauna cu partidele extremiste, în principal de dreapta. PRM, PUNR sunt două dintre partidele care au mers pe aceste ideologii în ultimii 30 de ani.

AUR ocupă acum acest spațiu electoral, unde intră și mulți dintre cei care consideră că nu mai sunt reprezentați de niciunul dintre actualele partide politice, nici măcar de USR Plus.

Scorul mare luat de AUR de aproape 9 procente se explică și prin participarea foarte redusă la vot, de sub 35% chiar dacă includem și voturile din diaspora. Pentru George Simion, la 34 de ani, „aventura” abia acum începe.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară