Stanga
Dreapta

Partida Romilor îi ajută pe tinerii romi să-și continue studiile

Gabriela M Bogdan, 29 martie 2024, Ora 10:10

  • print
  • |
partida-romilor-ii-ajuta-pe-tinerii-romi-sa-i-continue-studiile-52135-1.jpg

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) a demarat campania “S.O.S. Copiii Romi – Școala o șansă pentru copiii romi”, în cadrul căreia eliberează tuturor tinerilor romi din România adeverințe de apartenență etnică, pentru ca aceștia să poată intra la licee, școli profesionale și facultăți, pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii.

“Vă informăm că, începând de astăzi, am dat startul eliberării adeverințelor de apartenență etnică, necesare tinerilor romi care vor să-și continue studiile. Toți tinerii romi sunt așteptați la sediile Partidei Romilor din București (strada Telița, nr.31) și din țară, pentru a intra în posesia acestor documente. Precizez că acestea se eliberează GRATUIT, cu condiția ca tinerii minori să vină însoțiti de un părinte sau de un tutore legal. Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul partidaromilor.ro sau pe profilurile noastre de Facebook. La sediile Partidei Romilor, oferim și consiliere cu privire la orientarea și alegerea liceelor sau a facultăților pentru tinerii romi”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Scopul campaniei “S.O.S. Copiii Romi – Școala o șansă pentru copiii romi” este de a reduce decalajul educational dintre tinerii romi și majoritari, de a diminua abandonul școlar și de a oferi o șansă elevilor de etnie romă la un viitor mai bun.

Această măsură afirmativă a fost aprobată pentru a compensa evenimentele care au marcat negativ minoritatea romă din România.

 

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:24
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară