Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Șoferii de camion sunt nevoiți să stea la cozi infernale pentru a trece granița, datorită reabilitării podului de la Giurgiu-Ruse

Gabriela M Bogdan, 20 iunie 2022, Ora 10:35

  • print
  • |
oferii-de-camion-sunt-nevoiti-sa-stea-la-cozi-infernale-pentru-a-trece-granita-datorita-reabilitarii-podului-de-la-giurgiu-ruse-50802-1.jpg BREAKING NEWS

 

Ieșirea din țară prin Vama Giurgiu se adaugă celorlalte puncte de frontieră a căror trecere a devenit o problemă. Mai bine de trei ore au fost nevoiți să aștepte șoferii de camioane pentru a ajunge în Bulgaria. Coada de TIR-uri, pe centura municipiului Giurgiu, s-a întins pe 10 kilometri.

Șoferii de camion sunt nevoiți să stea la cozi infernale pentru a trece granița. De vină sunt reparațiile la Podul Prieteniei, care face legătura peste Dunăre între România și Bulgaria. Vicepremierul Sorin Grindeanu anunțase săptămâna trecută că a solicitat autorităţilor bulgare să amâne până la toamnă lucrările de reabilitare a podului de la Giurgiu-Ruse, pentru a nu afecta tranzitul rutier şi aşa aglomerat din perioada estivală. Se pare, însă, că rugămintea sa a fost ignorată de partea bulgară. Mai mult, muncitorii lucrează doar pe timp de zi.

„În prezent, traficul prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu s-a îngreunat, înregistrăm timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire din țară, în special la camioane”,  a confirmat Raluca Dumitrache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Coada de așteptare a șoferilor de TIR care voiau să iasă din țară se întindea, sâmbătă, pe 9-10 km. E obositor și enervant, se plâng șoferii, care trebuie să plece cu o zi mai devreme pentru a ajunge la timp cu marfa pe care o transportă.

„Mult stres, nervi... Normal, trebuia să plec mâine, am plecat de astăzi ca să ajungem luni la descărcare în Atena, în Grecia. Astea sunt condițiile. Când ne întoarcem înapoi, la colegii bulgari, tot așa stăm, ore întregi”, spune un șofer de TIR.

„Foarte rău ne afectează, stăm foarte mult prin vămi, multe ore. Ne mutăm 2-3 metri, mai stăm două ore, că așa vor cei de la Vamă”, se plânge un alt șofer.

Pentru a evita aglomerația, pentru mașinile mici, variantele mai bune, spun polițiștii de frontieră, sunt trecerile cu bacul de la Bechet, Zimnicea și Turnu Măgurele, care au cei mai mici timp de așteptare.

 

 

EDITORIAL

Acum, că a fost tras pe linie moartă,  penibilul  Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

Acum, că a fost tras pe linie moartă, penibilul Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

     Florin Cîţu spune că economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta şi avertizează că o prăbuşire economică este inevitabilă. ”Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4.6%. Cu o prob ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară