Stanga
Dreapta

Klaus Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație

Gabriela M Bogdan, 31 mai 2023, Ora 10:40

  • print
  • |
klaus-iohannis-i-liderii-coalitiei-ar-putea-semna-un-pact-pe-educatie-51715-1.jpg

 

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu sindicaliștii din Educație și le-a promis acestora că va deveni mediator profesori și Guvern.

Conform surselor apropiate de Cotroceni, președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare de la PSD, PNL și UDMR ar putea semna un Acord sau un Pact pe Educație, prin care să le ofere garanții profesorilor că salariile acestora vor crește.

Acest Pact ar putea fi un plan etapizat (foarte posibil) pentru următorii 3 ani, pornind de la solicitarea sindicaliștilor ca salariul unui debutant să fie crescut la 4000 de lei.

Pornind de la salariul de 4000 de lei al debutantului, în următorii 3 ani vor crește etapizat toate salariile celor din Educație.

Pactul pe Educație, garantat de către președintele Klaus Iohannis ar putea fi o soluție pentru rezolvarea crizei. Liderii sindicali s-au arătat neîncrezători în oferta Guvernului și de aceea au cerut medierea președintelui, tocmai pentru a avea siguranța că promisiunile se vor respecta.

Oferta Guvernului pentru cei din Educație

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

„În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să îi fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară