Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Elevii nu vor sta în frig în școli. Cîmpeanu: „Guvernul va plăti diferența de preț”’

Gabriela M Bogdan, 26 septembrie 2022, Ora 12:04

  • print
  • |
elevii-nu-vor-sta-in-frig-in-coli-cimpeanu-guvernul-va-plati-diferenta-de-pret-51107-1.jpg BREAKING NEWS

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie şi că nu se justifică eventuale „iniţiative izolate” luate la nivel local de reducere a temperaturii în școli.

„Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

 Potrivit ministrului, nu se justifică „sub nicio formă” demersuri precum „iniţiativele izolate”, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

„Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai spus ministrul.

 El a amintit că proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a precizat Cîmpeanu.


 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:55
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară