Stanga
Dreapta

Șeful CSM critică proiectul de lege privind pensiile speciale

Gabriela M Bogdan, 29 mai 2023, Ora 11:03

  • print
  • |
eful-csm-critica-proiectul-de-lege-privind-pensiile-speciale-51709-1.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii critică proiectul de lege privind pensiile speciale și susține că o creștere bruscă a vârstei de pensionare pentru judecători și procurori ar putea determina ieșirea din sistem a peste 1.500 de magistrați.

La nivelul întregii țări, din 5.300 de posturi, 1.129 sunt vacante. Dacă undeva la 240 de cereri de pensionare au fost soluționate în 2021 la judecători, în 2022 numărul acestora aproape s-a dublat, ajungând la 464. De asemenea, tot la nivel de judecători eligibili, la nivelul întregii ţări, la toate instanţele, sunt undeva la 540 de judecători care ar putea să se pensioneze până la sfârșitul acestui an”, a declarat Daniel Grădinaru, preşedintele CSM, la Radio România Actualități.

Cea mai complicată situație ar putea fi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, dintr-o schemă de 161 de posturi, sunt ocupate efectiv doar 68, iar 28 dintre magistrați îndeplinesc condițiile de pensionare până la sfârșitul acestui an.

Avertizarea vine în contextul în care amendamentele la legea pensiilor speciale vor fi depuse azi în Parlament. Potrivit unui amendament, pensiile de serviciu ar urma să fie impozitate progresiv.

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:28
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară