Stanga
Dreapta

Cum vor avea loc cursurile universitare în noul an

Gabriela Mihai, 23 septembrie 2021, Ora 12:13

  • print
  • |
cum-vor-avea-loc-cursurile-universitare-in-noul-an-49382-1.jpg

 

În luna septembrie majoritatea elevilor au putut să se întoarcă în sălile de curs, însă pentru că între timp numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a crescut, studenții nu au parte de același privilegiu. Majoritatea universităților au decis că vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid – online şi cu prezenţă fizică.

În urmă cu doar câteva săptămâni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că universitățile vor decide pe cont propriu cum vor începe studenții cursurile și așa s-a și întâmplat. Astfel, marile universităţi bucureştene vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid – online şi cu prezenţă fizică, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

În cazul majorității facultăților s-a decis adoptarea unei formule hibridă care permite atât învăţământul online, cât şi prezenţă în sala de curs acolo unde condiţiile pot permite şi unde numărul de studenţi, grupele de studenţi sunt reduse.

„Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în urmă cu ceva timp.

 

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:46
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă